Μενάνδρου "Επιτρέποντες" από το Θ.Ο.Κ.

23.07.2003
Τη σπάνια παιζόμενη κωμωδία του Μενάνδρου "Επιτρέποντες" παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Αυγούστου, με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Ονήσιμου.
Τη σπάνια παιζόμενη κωμωδία του Μενάνδρου "Επιτρέποντες" παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Αυγούστου με το Δημήτρη Πιατά στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ονήσιμου.
Ο Μένανδρος έζησε και έγραψε διακόσια χρόνια μετά από τη "χρυσή περίοδο" της Αττικής κωμωδίας του Αριστοφάνη. Με τη γραφίδα του καυτηριάζει την εποχή του, τα ήθη και τις συμπεριφορές των ανθρώπων και μας κάνει να γελούμε με τα παθήματα των ηρώων του. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Εύης Γαβριηλίδης "η κοινή μας σκέψη με τον ποιητή Γιάννη Βαρβέρη, ήταν να αναλογίσουμε τη Νέα Κωμωδία του Μενάνδρου με το ύφος, τη γλώσσα και τους τρόπους του Αθηναϊκού κωειδυλλίου των αρχών του αιώνα."

Οι συντελεστές:
Mετάφραση-στίχοι χορικών: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία: Εύης Γαβριηλίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Χορογραφίες: Ξεννή και Τζίλιαν Βαττή
Διδασκαλία μουσικής: Μάρως Σκορδή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Δημήτρης Πιατάς (Ονήσιμος), Σταύρος Λούρας (Καρίων), Νίκος Χαραλάμπους (Σμικρίνης), Βαρνάβας Κυριαζής (Χαιρέστρατος), Στέλα Φυρογένη (Αβρούλα), Ανδρέας Βασιλείου (Συρίσκος), Κυριάκος Ευθυμίου (Δάος), Μαρία Μίχα (Σύζυγος Συρίσκου), Αχιλλέας Γραμματικόπουλος (Σιμίας), Χριστίνα Παυλίδου-Νιόβη Χαραλάμπους (Παμφίλη), Νεοκλής Νεοκλέους (Χαρίσιος), Λένια Σορόκου (Σωφρόνη).
Στο Χορό συμμετέχουν οι : Ανδρούλα Ηρακλέους, Γιώργος Μουσκοβίας, Έλενα Σάββα, Έρικα Μπεγέτη, Θανάσης Δρακόπουλος, Ίνα Τσαλή, Λουκία Πρωτοπαπά, Μελίνα Μαρνέρου, Μιχάλης Μουστάκας, Παντελής Παπακωνσταντίνου, Ρίκκος Πα-φίτης, Σώτος Σταυράκης, Χάρης Κκολός, Χριστιάνα Λάρκου.

Οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αρχίζουν στις 9.00.
Εισιτήρια πωλούνται στα Κεντρικά ταμεία του Ελληνικού φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 (τηλ. 210-3221459) και στα ταμεία του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου (27530-22026). Επίσης, τηλεφωνική προπώληση εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα γίνεται στο τηλέφωνο 210-3221459
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις εβδομάδες πριν την παράσταση. Οι τιμές τους είναι: 40 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), 32 ευρώ (Α' ζώνη), 22 (Β' ζώνη) και 17 ευρώ (άνω διάζωμα). Φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται με έκπτωση 50% στο άνω διάζωμα προς 8.50 ευρώ. Η ίδια έκπτωση ισχύει επίσης για παιδιά και νέους από 6 ως 18 ετών, πολυτέκνους και στρατιώτες.