"Εκάβη" στην Επίδαυρο από το "Αμφιθέατρο"

21.07.2003
Την τραγωδία του Ευριπίδη "Εκάβη" παρουσιάζει το Αμφιθέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, κατόπιν αποχώρησης της Αννας Συνοδινού.
Την τραγωδία του Ευριπίδη "Εκάβη" παρουσιάζει το Αμφιθέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, μετά την αποχώρηση της Αννας Συνοδινού για λόγους υγείας. Είναι η τρίτη φορά που η Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα ερμηνεύσει το ρόλο της αιχμάλωτης Τρωαδίτισσας βασίλισσας, μετά τις συμμετοχές της στις παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Η τραγική μορφή της Τρωαδίτισσας βασίλισσας αναδεικνύει τα δεινά του πολέμου σε έναν ύμνο για τον άνθρωπο και τη ζωή. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης Σπύρος Α. Ευαγγελάτος η Ευριπίδεια τραγωδία αποτελεί "μια απελπισμένη κραυγή απόγνωσης ενάντια στα δεινά του πολέμου".
Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση-σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση, μουσική Γιώργου Κουρουπού.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) οι : Σπύρος Μαρκόπουλος (Φάντασμα του Πολύδωρου),Δέσποινα Μπεμπεδέλη (Εκάβη), Λήδα Τασοπούλου (Πολυξένη), Θανάσης Κουρλαμπάς (Οδυσσεύς), Γιάννης Ροζάκης (Ταλθύβιος) Γιώργος Κροντήρης (Αγαμέμνων), Κώστας Αθανασόπουλος (Πολυμήστωρ).
Στο χορό συμμετέχουν οι : Ανδρομάχη Γεωργίου, Γεωργία Ανέστη, Στέλλα Κρούσκα, Μαρία Ζερβού, Λένα Μαραβέα, Σοφία Φαραζή, Αθηνά Μπερδέκα.

Οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αρχίζουν στις 9.00.
Εισιτήρια πωλούνται στα Κεντρικά ταμεία του Ελληνικού φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 (τηλ. 210-3221459) και στα ταμεία του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου (27530-22026).
Επίσης, τηλεφωνική προπώληση εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα γίνεται στο τηλέφωνο 210-3221459. Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις εβδομάδες πριν την παράσταση. Οι τιμές τους είναι: 40 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), 32 ευρώ (Α' ζώνη), 22 (Β' ζώνη) και 17 ευρώ (άνω διάζωμα). Φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται με έκπτωση 50% στο άνω διάζωμα προς 8.50 ευρώ. Η ίδια έκπτωση ισχύει επίσης για παιδιά και νέους από 6 ως 18 ετών, πολυτέκνους και στρατιώτες.