Ενας περίπατος στον κόσμο των αισθήσεων...

11.06.2003
Εργα της ζωγράφου Μάτας Ροβάτσου παρουσιάζει το Παράρτημα του ΕΙΠ στη Γερμανία στην έκθεση με τίτλο "Ενας περίπατος στον κόσμο των Αισθήσεων". Η έκθεση περιλαμβάνει ακουαρέλες και ανεικονικά έργα σε ακρυλικό.
Εργα της ζωγράφου Μάτας Ροβάτσου παρουσιάζει το Παράρτημα του ΕΙΠ στη Γερμανία στην έκθεση με τίτλο "Ενας περίπατος στον κόσμο των Αισθήσεων".
Η έκθεση περιλαμβάνει ακουαρέλες και ανεικονικά έργα σε ακρυλικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ακουαρέλες από χώρους του Βερολίνου - κατά τη διάρκεια της ανοικοδόμησής του - καθώς και της Νέας Υόρκης με το "World Trade Center". Τοπία από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία και το Μαρόκο, περιμένουν τον επισκέπτη. Τα έργα της Ροβάτσου που απεικονίζουν χώρες της Μεσογείου αποπνέουν φρεσκάδα, διαφάνεια και φωτεινότητα. Η ζωγράφος αντλεί τα θέματά της από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο και ζωγραφίζει επί τόπου.

Η καλλιτέχνις γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1979 ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο, με δασκάλους της τους ζωγράφους Α.Τάσσο, Σπ. Βασιλείου, Δ. Μυταρά και Π. Γράββαλο. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την εφαρμοσμένη γραφιστική και με τη ζωγραφική, ενώ από το 1983 αφοσιώνεται στην ακουαρέλα. Η αέναη κίνηση της θάλασσας στη Θεσσαλονίκη και τα παιχνιδίσματα του νερού με το μεσογειακό φως, που τόσο της λείπουν στο χώρο που ζει, καθώς και η γνωριμία της με τους γνωστούς αυστριακούς ακουαρελίστες Gottfried Salzmann και Bernhard Vogel, έκαναν την Ροβάτσου να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος της ζωγραφικής.

Από το 1993 η ζωγράφος διδάσκει την ακουαρέλα σε διάφορες πόλεις της Βαυαρίας και διοργανώνει σεμινάρια ζωγραφικής. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αυστρία.
Η έκθεση γίνεται στους χώρους του Παραρτήματος του ΕΙΠ στο Βερολίνο και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 11 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου.