Zωγραφίζοντας στην Κέρκυρα

11.06.2003
Εκατόν εικοσιπέντε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής αλλά και φωτογραφίες που απεικονίζουν την Κέρκυρα παρουσιάζονται στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα σε μια έκθεση που αναδεικνύει το ρόλο του νησιού στην καλλιτεχνική δημιουργία.
Εκατόν εικοσιπέντε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής αλλά και φωτογραφίες που απεικονίζουν την Κέρκυρα εκτίθενται στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα. Η έκθεση που φέρει τον τίτλο "Ζωγραφίζοντας στην Κέρκυρα" έχει στόχο να παρουσιάσει το σημαντικό ρόλο του νησιού ως τόπου καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μερικά από τα έργα είναι σπάνια, όπως η Προσωπογραφία του κόμητος Σούλεμπουργκ του Παναγιώτη Δοξαρά, ενώ αρκετά παρουσιάζονται πρώτη φορά, όπως το μοναδικό έργο του Γιαννούλη Χαλεπά. Ακόμη εκτίθενται και 80 έγχρωμες διαφάνειες της φωτογράφου Μαρίας Χρουσάκη, από την Κέρκυρα στη δεκαετία του '50 καθώς και σημαντικά έργα των Χαράλαμπου Παχή, Κωνσταντίνου Παρθένη, Άγγελου Γιαλλινά και Βικέντιου Μποκατσιάμπη, χαρακτικά των Μάρκου Ζαβιτσιάνου και Νικόλαου Βεντούρα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.