Περιοδικό με θέμα ... το θάνατο!

05.06.2003
"A Scent of Flowers" είναι ο τίτλος του καινούριου περιοδικού που κάνει θραύση στην Αυστραλία και βασικός άξονας του περιεχομένου του είναι... ο θάνατος! Στις σελίδες του μπορεί κανείς να διαβάσει θέματα που αφορούν σε κηδείες, φέρετρα, στεφάνια, ψυχολογική στήριξη, τάφους και άλλα μακάβρια...
Θραύση κάνει στο αναγνωστικό κοινό της Αυσταραλίας ένα νέο περιοδικό του εκδοτικού οίκου "Ντρέικ"με θεματολογία σχετική με το θάνατο! Ο Chris Drake θεωρείται από τους μικρούς εκδότες της Αυστραλίας σε μια αγορά όπου δεσπόζουν ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο Κέρι Πάκερ, το συγκρότημα Φέρφαξ κ.α.
Ο κ. Ντρέϊκ στην προσπάθειά του ν' αναπτύξει τον εκδοτικό του οίκο έψαχνε εναγωνίως να βρει κάποιο κοινό που δεν είχε το δικό του περιοδικό. "Μελέτησα προσεκτικά όλες τις εκδόσεις και διαπίστωσα ότι στην Αυστραλία κυκλοφορούν σήμερα 260 περιοδικά" λέει ο κ. Ντρέϊκ. Ο ίδιος δήλωσε όμως ότι ενώ τα περιοδικά αυτά καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα δεν υπάρχει κανένα έντυπο που να είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε κάτι που θα αντιμετωπίσουμε όλοι μας: Το θάνατο!

Κι έτσι δημιουργήθηκε το νέο του περιοδικό A Scent of Flowers (Άρωμα Λουλουδιών) που καλύπτει θέματα όπως κηδείες, φέρετρα, στεφάνια, ψυχολογική στήριξη, τάφοι, στατιστικά και ιστορικά στοιχεία για τους θανάτους, θανάσιμα ατυχήματα, θανατηφόρες ασθένειες και άλλα μακάβρια...
Ο εκδότης υπερηφανεύεται ότι το νέο περιοδικό έχει μεγάλη κυκλοφορία και οι διαφημιστές "κάνουν ουρές" για να διαφημιστούν στις σελίδες του. "Πρόβλημα περιεχομένου δεν υπάρχει", λέει ο κ. Ντρέϊκ και συμπληρώνει: "Οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα πεθαίνουν και έτσι υπάρχουν παρά πολλά πράγματα για να γράψει κανείς ιστορίες".