Εκθεση του Peter Brandes στο ΜΙΕΤ

02.06.2003
Την έκθεση ζωγραφικής του Peter Brandes παρουσιάζουν το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης και το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα παρουσιάζουν στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Την έκθεση ζωγραφικής του Peter Brandes παρουσιάζουν το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης και το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα παρουσιάζουν στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20) την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2003, στις 8 μ.μ .
Η έκθεση αυτή έχει ως αφετηρία την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Δανία με τίτλο "Από το λόγο στην εικόνα" και παρουσιάστηκε στο Κρατικό Μουσείο Τέχνης στην Κοπεγχάγη (21.9.02 - 6.1.03). Περιλαμβάνει μέρος από τα έργα που εμπνεύστηκε ο Δανός καλλιτέχνης για να εικονογραφήσει τη νέα δανέζικη μετάφραση της Οδύσσειας του Δανού καθηγητή κλασικής φιλολογίας Otto Steen Due. (Εκδόσεις Gyldendal, 2001).
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Διοικητής της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος και Πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος κ. Θεόδωρος Β. Καρατζάς. Στα εγκαίνια θα παραστεί ο καλλιτέχνης και θα μιλήσει και ο καθηγητής κ. Δ. Ν. Μαρωνίτης.

Ποιος είναι ο Peter Brandes
Ο Peter Brandes γεννήθηκε το 1944. Από το 1970 κατοικεί στη Γαλλία και στην Ιρλανδία. Έχει εκθέσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις, σε μουσεία και γκαλερί όπως: Μουσείου Ny Carlsberg Glyptotek, 1980, 1986, 1992, Μουσείο Τέχνης του Fyn, Δανία, 1980, Αίθουσα Τέχνης Brandts Kunsthal, Δανία, 1991, Galerie der Spiegel, Κολωνία, Γερμανία, 1990, 1994, Galerie Ariel, Παρίσι, 1991, κ.ά.
Από το 1984 έχει στενή συνεργασία με την Galerie Moderne Silkeborg, Δανίας. Εκπροσωπείται με έργα του στα περισσότερα μουσεία της Δανίας και σε πολλά μουσεία του εξωτερικού π.χ. Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, Μουσείο Τέχνης του Goteborg, Λούβρο (Παρίσι) κ.ά.
Εχει εκδόσει μια σειρά από βιβλία και έχει εικονογραφήσει κείμενα του Ομήρου, του Gunnar Ekelof, του Paul Celan, του James Joyce, του Κωνσταντίνου Καβάφη και άλλων. Εργα του βρίσκονται σε πολλούς δημόσιους χώρους στη Δανία.
Εχει λάβει μεταξύ άλλων την τριετή υποτροφία του κρατικού Ταμείου Τέχνης της Δανίας Statens Kunstfond και του έχουν απονεμηθεί τα παράσημα : Eckersberg-medaljen και Ridder af Dannebrog.

Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 30 Ιουνίου 2003.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 10 π.μ. - 2 μ.μ., Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 6-8 μ.μ.