Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να σκεφτώ

03.06.2003
Το καινούριο βιβλίο του Νίκου Βλαντή είναι σαφώς πιο επικοινωνιακό από το πρώτο, το "Αλκιβιάδης Δεσμώτης", γραμμένο σε μία γλώσσα εξαιρετικά ζωντανή και απλή. Ο συγγραφέας επικεντρώνεται στις ανθρώπινες και σχέσεις και πιο συγκεκριμένα σε ζητήματα χωρισμού που αρχίζουν με τη φράση "Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να σκεφτώ"...
"Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να σκεφτώ", σας λέει μία ωραία πρωία η (έως τότε) σύντροφος. Και θα αποδείξω κατά τη διάρκεια αυτού του γραπτού, αγαπητοί συμπάσχοντες από το γυναικείο φύλο, φίλοι πληγωμένοι άντρες, ότι ψεύδεται ασύστολα!
Κι αυτό διότι:
Α. Κατ' αρχάς, δεν πρόκειται να μείνει μόνη της. Εχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη σας.
Β. Δεύτερο, δεν έχει τίποτε να σκεφτεί. Οτιδήποτε επρόκειτο να σκεφτεί το έχει ήδη σκεφτεί. Σας έχει περάσει από ένα απαιτητικό μικροσκόπιο και σας έχει βρει ακατάλληλο για τα γούστα σας.
Γ. Το μεγαλύτερο ψέμα που περιέχει αυτή η πρόταση, είναι το "για λίγο". Δεν πρόκειται να μείνει για λίγο μακριά σας, αλλά για μια αιωνιότητα...

Το καινούριο βιβλίο του Νίκου Βλαντή είναι σαφώς πιο επικοινωνιακό από το πρώτο, το "Αλκιβιάδης Δεσμώτης", καθώς είναι γραμμένο σε μία γλώσσα εξαιρετικά ζωντανή και απλή. Ο συγγραφέας επικεντρώνεται στις ανθρώπινες και σχέσεις και πιο συγκεκριμένα σε ζητήματα χωρισμού που αρχίζουν με τη φράση "Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να σκεφτώ"... και αφηγείται τις προσωπικές (;) του εμπειρίες πάνω στο γυναικείο φύλο παραθέτοντάς τις με χρονολογική σειρά. Το βιβλίο ενδείκνυται για "ελαφρύ καλοκαιρινό ανάγνωσμα" καθώς δεν προβληματίζει ιδιαίτερα και κυλά αβίαστα.

Ο Νίκος Βλαντής γεννήθηκε το 1973 στην Αλεξανδρούπολη. Εχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός κι έχει κάνει διδακτορικό στο ΕΜΠ με θέμα το σχεδιασμό της πόλης. Εχει εκδώσει το μυθιστόρημα "Αλκιβιάδης Δεσμώτης" και το www.tospitimas.gr. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Bημαdonna και είναι συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού "Να ένα μήλο".


Εκδόσεις Περίπλους
Τίτλος: Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να σκεφτώ
Συγγραφέας: Νίκος Βλαντής
Σελίδες: 178
ISBN: 960-8202-62-0