Ο γύρος της Ελλάδας... με το "Γύρο του Κόσμου"!

25.06.2003
Στις 2 Ιουλίου αρχίζει η μεγάλη φετινή περιοδεία της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Το παιδικό στέκι θα ταξιδέψει με το έργο "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ιουλίου Βερν, σε 20 πόλεις.Ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού, ο επιθεωρητής Φιγκ και όλοι οι άλλοι ήρωες αυτής της όμορφης ιστορίας, θα ταξιδέψουν με τα παιδιά σε χώρες μακρινές, θα γνωρίσουν τρόπους ζωής, θα τραγουδήσουν και θα μιλήσουν για την αγάπη και την ειρήνη.
Στις 2 Ιουλίου αρχίζει η μεγάλη φετινή περιοδεία της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Το παιδικό στέκι θα ταξιδέψει με το έργο "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ιουλίου Βερν, σε 20 πόλεις.
Ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού, ο επιθεωρητής Φιγκ και όλοι οι άλλοι ήρωες αυτής της όμορφης ιστορίας, θα ταξιδέψουν με τα παιδιά σε χώρες μακρινές, θα γνωρίσουν τρόπους ζωής, θα τραγουδήσουν και θα μιλήσουν για την αγάπη και την ειρήνη.

Το αγαπημένο έργο του Ιουλίου Βερν, που παρουσιάστηκε με επιτυχία όλο το χειμώνα, σε σκηνοθεσία Μαριάννας τόλη και διασκευή Γιώργου Βάλαρη- Μαριάννας Τόλη, ξεκινάει λοιπόν -μετά και από τις παραστάσεις του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού- ένα μεγάλο ταξίδι σ' όλη την Ελλάδα .
Αυτή η θεατρική, μουσικοχορευτική παράσταση μ' ένα έργο που πραγματεύεται τόο σημαντικά προβλήματα της εποχής μας, θα παρουσιάσει σαν μια γιορτή ειρήνης και χαράς τόσο έργα για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.
Συμμετέχουν εκτός από την Μαριάννα Τόλη, τον Νίκο Σιδέρη και τον Χρήστο Παππά, 26 ακόμα ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές, 30 παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου του Παιδικού στεκιού καθώς και το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής της Αθλητικής Eνωσης Γαλατσίου.
Η σκηνοθέτις σημειώνει χαρακτηριστικά "Η παράστασή μας θα είναι ένα μαγικό ταξίδι με το αερόστατο του Εθνικού, σ' ένα γύρο του κόσμου, αλλά και σε ένα σπάνιο θέαμα για τα παιδιά... Όλου του κόσμου!"
Το έργο "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαριάννας Tόλη, σκηνικά κοστούμια Νίκου Σαριδάκη, χορογραφία Chet Walker, Ινδικού χορού Λήδας Σάνταλα, μετάφραση- διασκευή στίχων Μαριάννας Τόλη- Βασιλικής Χαραλάμπους, σύνθεση -διασκευή- ενορχήστρωση Γιώργου Θεοδοσιάδη, σύνθεση- μουσική διδασκαλία- πιάνο Αλέξανδρου Μπαζάνη και φωτισμούς Σπύρου Κάρδαρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιοδείας:
2/7 Κιλκίς (Θέατρο Λόφου)
4/7 Βόλος (Θερινό Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη")
16/7 Ιθάκη (Κήπος Γυμνασίου)
19/7 Ζάκυνθος (Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο)
25/7 Χανιά (Ανατολική Τάφρος)
27/7 Ρέθυμνο (Φορτέντζα)
29/7 Ηράκλειο (Νίκος Καζαντζάκης)
1/8 Σητεία (Ενετικό Φρούριο Καζαρμας)
8/8 Κως (Θέατρο Μεσαιωνικό Κάστρο)
16/8 Σάμος (Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου)
19/8 Νάξος (1ο Δημοτικό Σχολείο)
23/8 Σύρος (Γυμναστήριο Πευκακίων)
26/8 Τήνος (Τεχνικό Λύκειο Τήνου)
29/8 Μύκονος (Λακκας)
3/9 Βριλήσια (Νταμάρι Βριλησίων)
6/9 Χίος (Ομήρειο)
10/9 Αγρίνιο (Κηποθέατρο)
12/9 Πάτρα (Αρχαίο Ωδείο)
15/9 Παλλήνη (Εργοστάσιο Καμπά)
17/9 αιγάλεω (Αλέξης Μινωτής)
20/9 Μαρούσι (Θέατρο Αναβρύτων)
24/9 Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής).