"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" <br>(περιμένοντας) στο Εθνικό!

20.05.2003
Την Κυριακή 25 Μαίου ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (περιμένοντας) του Θοδωρή Τσαπακίδη, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 1 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται στο φουαγιέ της Πειραματικής Σκηνής.
Την Κυριακή 25 Μαίου ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (περιμένοντας) του Θοδωρή Τσαπακίδη, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 1 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται στο φουαγιέ της Πειραματικής Σκηνής, στις 22.00

Η σκηνοθέτις του έργου σημειώνει: "Δεν το εννοούμε απαξιωτικά, αλλά ο πολιτισμός μας μοιάζει να παρουσιάζει, όπως ένας οργανισμός που γερνάει, το σύμπτωμα της πρεσβυωπίας. Ναι, μακρινές αποστάσεις δεν υπάρχουν πια, όλα τα μέσα επικοινωνίας σχεδόν εκμηδενίζουν την απόσταση και την κάνουν σύμμαχό τους. Σχεδόν? γιατί οι μικρές αποστάσεις γίνονται αγεφύρωτες. Τίποτα πραγματικό δεν μπορεί να διαπεράσει το γυαλί ή το πανί της οθόνης, το τελευταίο όριο του τηλεπολιτισμού. Εκεί είναι που χωράει το θέατρο. Μία τέχνη που για μας μας είναι εξ' επαφής". Χρειάζεται το σώμα των ηθοποιών, την άμεση διάδρασή τους, τη μεταμόρφωση της ύλης εδώ και τώρα σε κάτι άλλο, αλλού και άλλοτε. Αν οι οθόνες είναι γεμάτες από πράγματα, πράγματα υλικά, ετερόκλητα και σε πολλά αντίτυπα, το θέατρο μας βρίσκει το νόημα του στη λιτότητα των μέσων, σ'έναν άδειο χώρο που μπορούν όλα να συμβούν.
Η παράσταση ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα της σπασμένης καρέκλας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Σκηνικά- κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαριγός
Μουσική: Νίκος Ψαρριανός
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιωρούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καλλές
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Τσιάμης, Ελένη Κεχαγιόγλου, Μπάμπης Καλαντζής, Μαρία Πασχαλίδου, Μαίρη Λούση