Ιστοριες για παιδιά από τις εκδόσεις Καστανιώτη!

16.05.2003
Τέσσερα εξαιρετικά ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Καστανιώτη ενόψει του καλοκαιριού! Το e-go τα... παρέλαβε και σας τα παρουσιάζει!
Τέσσερα εξαιρετικά ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Καστανιώτη ενόψει του καλοκαιριού! Το e-go τα... παρέλαβε και σας τα παρουσιάζει!


Η ιστορία της γραφής. Πως και γιατί μάθαμε να γράφουμε...
Αν γελάς, το πρόσωπό στο δείχνει φιλικό. Αν αλλάξεις την έκφρασή σου και συνοφρυωθείς, το πρόσωπό σου μοιάζει άγριο. Η αλλαγή της εμφάνισης ενός γράμματος ή μιας λέξης έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλάζει η αίσθηση που αποπνέουν οι λέξεις, όπως αλλάζει και το μήνυμα!
Πως φτάσαμε στο σημείο αυτό; Τα γράμματα μας περιστοιχίζουν στην καθημερινή μας ζωή- αλλά πως αναπτύχθηκε η γραφή; Από πού προήλθε το αλφάβητο μας και πως χρησιμοποιούμε διαφορετικά είδη γραμμάτων που μας βοηθούν να πούμε τι εννοούμε... ή πως χρησιμοποιούμε κώδικες για να αποκρύψουμε τι θέλουμε να πούμε;
Αυτά τα ατρόμητα πουλιά διαθέτουν όλες τις απαντήσεις! Μόλις επέστρεψαν από ένα ταξίδι στον κόσμο αλλά και στον χρόνο- αφού πήγαν πίσω 6.000 χρόνια! Βρήκαν εικονογράμματα και πρώιμες γραφές, τα πρώτα αλφάβητα και άλλα συστήματα γραφής και χειρογράφων. Μαζί με πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες και παράξενα πράγματα!
Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Η ιστορία της γραφής. Πως και γιατί μάθαμε να γράφουμε...
Συγγραφείς: Βιβιαν Φρεντς, Ρος Κολινς


Από το μηδέν στο δέκα, Η ιστορία των αριθμών...
Ολοι χρησιμοποιούμε καθημερινά ανθρώπους και οι αριθμοί μας μοιάζουν πάρα πολύ με μία παγκόσμια γλώσσα. Από το μηδέν στο δέκα διαθέτουμε μόνο δέκα ψηφία, αλλά είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να επιλύσουμε οποιοδήποτε μαθηματικό πρόβλημα μπορεί να βάλει ο νους μας!
Από πού προήλθαν τα δέκα ψηφία; Τι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι πριν απ' αυτά; Πώς έζησαν τόσο πολύ καιρό χωρίς το μηδέν; Και γιατί αυτοί οι αριθμοί κάνουν τα μαθηματικά τόσο ευκολότερα για μας από ό,τι ήταν για τους προγόνους μας; Τα ατρόμητα πουλιά γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις! Μόλις επέστρεψαν από ένα ταξίδι που τα πήγε πίσω 28.000 χρόνια, Όταν οι πρωτόγονοι άρχισαν να προσπαθούν να μετρήσουν τον χρόνο. Ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα δάχτυλα χεριών και ποδιών ως πρώτες αριθμομηχανές, καθώς και ραβδιά αριθμητικής, κόμπους σε σχοινιά, βότσαλα και κοχύλια. Πήγαν στη Νότια Αμερική και την Αφρική, τη Βαβυλωνία, την Αραβία, την Ευρώπη και την Ινδία και εντόπισαν την ανάπτυξη των αριθμών βάσης και την αξία της θέσης. Το πιο εκπληκτικό απ' όλα που ανακάλυψαν είναι η σημασία του...τίποτε (διαβάστε το βιβλίο και θα καταλάβετε!)
Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Από το μηδέν στο δέκα, Η ιστορία των αριθμών...
Συγγραφείς: Βιβιαν Φρεντς, Ρος Κολινς

www.ΔΑSOS.GR
Σκέφτηκες ποτέ τι θα έλεγε ένα δάσος αν είχε φωνή; Εδώ, σε αυτό το βιβλίο, το δάσος μιλάει. Και σε προσκαλεί να το γνωρίσεις καλύτερα και να το αγαπήσεις.
"Έλα να με βρεις στη νέα μου διεύθυνση, www.ΔΑSOS.GR, έχω πολλά να σου πω. Ξέρεις άραγε πόσα πράγματα σου προσφέρω απλόχερα; Το μόνο αντάλλαγμα που σου ζητώ είναι κάτι τόσο απλό, μα και τόσο σημαντικό: φροντίδα και αγάπη".
Σε αυτό το βιβλίο, με την ιδιαίτερη χαρούμενη εικονογράφηση, το δάσος ζητάει την προσοχή μας, μα ακόμα περισσότερο τη φιλία μας. Είναι σημαντικό για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους αναγνώστες να καταλάβουν την αξία και το σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας το δάσος και πόσο πολύτιμα είναι όλα αυτά που μας προσφέρει.
Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: www.ΔΑSOS.GR
Συγγραφέας: Θωμαή Καραλάζου
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου, Πέτρος Μπουλουμπάσης


Αλόη, το μωρό της ζούγκλας
Η Σεραφίνα πηγαίνει στο δάσος να μαζέψει λουλούδια για τη μαμά της που έχει γενέθλια. Την όμορφη βόλτα της διακόπτει το κλάμα ενός μωρού μέσα σ' ένα καλάθι. Η Σεραφίνα αποφασίζει ότι η ζούγκλα είναι επικίνδυνο μέρος για ένα μωρό και πρέπει να το πάρει μαζί της. Εξάλλου τι πιο ωραίο δώρο γα τη μαμά από ένα ακόμα από ένα παιδάκι; Εκείνη όμως έχει αντιρρήσεις. Η Σεραφίνα και τα οχτώ αδέλφια της θα σκαρφιστούν χιλιάδες τεχνάσματα για να την πείσουν. Θα τα καταφέρουν άραγε;
Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Αλόη, το μωρό της ζούγκλας
Συγγραφέας: Ανν Ουιλσντορφ