Terza Natura στην a.antonopoulou.art

14.05.2003
Η καινούρια δουλειά του καλλιτέχνη Γιώργη Γερόλυμπου Terza Natura (Τρίτη Φύση) παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art από την Τετάρτη 14 Μαΐου.
Η καινούρια δουλειά του καλλιτέχνη Γιώργη Γερόλυμπου Terza Natura (Τρίτη Φύση) παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art (Αριστοφάνους 20, Ψυρρή) από την Τετάρτη 14 Μαΐου.
Ο Γιώργης Γερόλυμπος γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα, το Παρίσι και το Λονδίνο. Ασχολείται με την αρχιτεκτονική και την καλλιτεχνική φωτογραφία. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου στη Ρώμη (1999). Η δουλειά του έχει, κατά καιρούς, δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικές εκδόσεις και εξειδικευμένα άρθρα του ημερήσιου τύπου. Κυκλοφορεί επίσης η μονογραφία του πάνω στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης με τίτλο "Βλέμμα στην Ύλη".

Στην έκθεσή του αυτή, εστιάζει το φακό του και πάλι στο δομημένο χώρο. Παρουσιάζει την αλλαγή του τοπίου, τα διακριτά σύνορα και τις γραμμές έντασης ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη επέμβαση με την αφορμή της κατασκευής της Εγνατίας Οδού και ερμηνεύει εικαστικά τα ενδιάμεσα τοπία εργοταξίων και αστικών ή ημι-αστικών περιοχών καταγράφοντας τη δυναμική της ημιτελούς μορφής τους.
Οι φωτογραφίες του συνιστούν αθέατες όψεις αυτής της Terza Natura, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής θέσης και της περιορισμένης πρόσβασης των χώρων αυτών, αλλά γιατί ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζονται είναι διαφορετικός: ένα υποστύλωμα γέφυρας μετατρέπεται σε μνημειώδες γλυπτό, ένα γεω-ύφασμα σε αφαιρετικό πίνακα, ένα πρανές σε έργο Land Art. Παρότι ο Γερόλυμπος χρησιμοποιεί ένα σαφές εικονογραφικό λεξικό, η αισθητική της φόρμας, η εναλλαγή της κλίμακας και της απόστασης, η έμφαση στη λεπτομέρεια χρησιμοποιούνται για να αποδώσουν πρωτίστως την ανθρώπινη υπόσταση των τοπίων αυτών εν τη πλήρη απουσία οποιασδήποτε ανάλογης μορφής. Έχοντας ως πρώτη ύλη τη σκληρή και άγρια εικόνα της ανθρώπινης επέμβασης, ο Γερόλυμπος κατασκευάζει νοητικά τοπία, επιχειρώντας μέσα από αυτά να αρθρώσει τη δική του άποψη για τη θεωρία της ανθρώπινης υπόστασης.

Διάρκεια έκθεσης έως 11 Ιουνίου
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκεύη 4-9μμ
Σάββατο 12-4 μμ