Η Αθήνα στην τσέπη σας!

13.05.2003
Ενας καινούριος πρακτικός και πολύ εύχρηστος ετήσιος τουριστικός οδηγός για την Αθήνα γραμμένος στα ισπανικά με τίτλο: "Atenas en el bolsillo", δηλαδή "Η Αθήνα στην τσέπη σας" κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας
Ενας καινούριος πρακτικός και πολύ εύχρηστος ετήσιος τουριστικός οδηγός για την Αθήνα γραμμένος στα ισπανικά με τίτλο: "Atenas en el bolsillo", δηλαδή "Η Αθήνα στην τσέπη σας", απευθύνεται τόσο στους ισπανόφωνους επισκέπτες της Αθήνας, πολλοί από τους οποίους δε μιλάνε άλλη γλώσσα εκτός από ισπανικά, όσο και στους μόνιμους ισπανόφωνους κατοίκους της πόλης μας καθώς επίσης και στους γνώστες και λάτρεις της ισπανικής γλώσσας.
Η Μαρία Βασιλάκη, Γραμματέας του Ισπανού Πρέσβη στην Αθήνα, η οποία έχει ζήσει, σπουδάσει και εργασθεί για πολλά χρόνια στη Μαδρίτη έγραψε έναν καινούργιο, πρακτικό και πολύ εύχρηστο ετήσιο τουριστικό οδηγό για την Αθήνα στα ισπανικά με τίτλο: "Atenas en el bolsillo" δηλαδή "Η Αθήνα στην τσέπη σας", τον οποίο έχουν προλογίσει τόσο ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα Κος Eduardo Junco, τόσο και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Κος. Γιάννης Πατέλλης, με πολύ εύστοχο και τιμητικό τρόπο.
Ο συνοπτικός αυτός οδηγός μέσα από τις 64 σελίδες του πληροφορεί με απλό, ευχάριστο και έγκυρο τρόπο για το πώς μπορεί να κινηθεί κανείς άνετα στην Αθήνα χωρίς να χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια κανενός. Τον ενημερώνει για τις συνήθειες, τα ήθη και έθιμα της πόλης μας, την προσωπικότητα των κατοίκων της, τονίζοντας την όμορφη εικόνα της Αθήνας και προβάλλοντάς την ως πόλη πολιτισμού που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Εκτός από μια σύντομη ιστορική αναφορά για την Αθήνα παρέχει γενικές πληροφορίες για τον πληθυσμό, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα κόμματα, το πολιτικό και εκπαιδευτικό σύστημα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ελληνική Προεδρία, πρακτικές οδηγίες για την ώρα, το νόμισμα, τις τηλεπικοινωνίες, τα μεταφορικά μέσα, τα ωράρια των καταστημάτων και τραπεζών, την ελληνική κουζίνα, τη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας για το 2003, τα ταξίδια και τις εκδρομές, τα μουσεία, τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες και τα εστιατόρια, παρέχει μία λίστα με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης, ένα μικρό λεξιλόγιο,χρήσιμες συμβουλές για απώλεια χρημάτων, πιστωτικών καρτών και διαβατηρίων, και ένα χάρτη της Αθήνας και της Ελλάδας. Προσφέρει επίσης και κάποιες χιουμοριστικές αναφορές για τις διαφορετικές συνήθειες μεταξύ ισπανών και ελλήνων καθώς και λέξεις που ακούγονται το ίδιο στις δύο γλώσσες αλλά έχουν διαφορετική σημασία, πολλές από τις οποίες είναι και τολμηρές...

Το βιβλίο πωλείται στα εξής βιβλιοπωλεία: Road (Ιπποκράτους 67), Kauffman (Σταδίου 28), Libro (Πατριάρχου Ιωακείμ 8), Ελευθερουδάκης (Πανεπιστημίου 17 και 41), Ρευμόνδος (Βουκουρεστίου 18), The Bookstall (Χαριλάου Τρικούπη 6-10), Μητροπούλου (Γ Σεπτεμβρίου 96), Νόνης (Πατησίων 45), Telstar (Ακτή Μιαούλη 57 Πειραιάς), Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Intra&Extra Schengen/Presspoints), Newsstands Ομόνοιας, Ακροπόλεως, Hilton, Intercontinental, ΑΒ Βασιλόπουλο (Ελληνικού και Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας) και στα Μουσεία: Μπενάκη (Κουμπάρη 1 Κολωνάκι) Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4 Κολωνάκι) Εθνική Πινακοθήκη (Μιχαλακοπούλου 1 Χίλτον). Σημειώστε επίσης ότι τον Οδηγό της Αθήνας στα Ισπανικά, θα βρείτε και στα ξενοδοχεία: Μεγάλη Βρεττανία (Βασιλέως Γεωργίου Α' αρ.1), Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Ομόνοια) και Παρκ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Αρεως).

ESTA A LA VENTA EN ESPANA EN LAS LIBRERIAS ALTAΪR DE MADRID Y BARCELONA

LIBRERIA ALTAΪR C/GAZTAMBIDE, 31
28015 MADRID
TEL: 91-5435300

LIBRERIA ALTAΪR C/GRAN VIA, 616
08007 BARCELONA
TEL: 93-3427171

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη συγγραφέα: e-mail:[email protected] web site: www.atenasbolsillo.com