Ο Καβάφης στο Αλγέρι!

13.05.2003
Μία ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη διοργανώνει το ΕΙΠ στις 18 Μαΐου στο Αλγέρι. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Αλγέρι και πραγματοποιείται στο Palais de Culture με αφορμή το Ετος Καβάφη.
Μία ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη διοργανώνει το ΕΙΠ στις 18 Μαΐου στο Αλγέρι. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Αλγέρι και πραγματοποιείται στο Palais de Culture με αφορμή το Ετος Καβάφη. Περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσίαση της ζωής και του έργου του ποιητή από την εκπρόσωπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Maghreb, κ. Σοφία Χηνιάδου-Καμπάνη και την καθηγήτρια φιλόλογο κ.Μαρίνα Λυκούδη-Σημαντηράκη. Ο ποιητής και συγγραφέας Αζεντίν Μιχουμπί, Πρόεδρος της Ένωσης Αλγερινών συγγραφέων θα απαγγείλει ποιήματα του Κ. Καβάφη στα γαλλικά και αραβικά.
Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας "Καβάφης" του Γ. Σμαραγδή, σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Παράλληλα, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Ραμπάτ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού του Μαρόκου παρουσιάζει το σύνολο μουσικής δωματίου Τρίο Σονόρε σε δύο συναυλίες στις 14 και 16 Μαΐου στο Ραμπάτ στην αίθουσα συναυλιών Μπαχνίνι και στην Ελληνική Πρεσβεία. Το Τρίο Σονόρε απαρτίζεται από τους : Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου (φλάουτο), Αναστασία Κατοχιανού (βιολοντσέλο), Πάνο Λουμάκη (πιάνο) και Κώστα Τηλιακό (όμποε) σε έργα Μέντελσον, Χάϋδν, Χατζιδάκι, Κωνσταντινίδη, Σκαλκώτα κ.α.