Εραστές... θεοί αξιωθήκαμε

13.05.2003
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου επανέρχεται στο χώρο της γραφής, με ένα τρίτο βιβλίο όπου αυτή τη φορά περιγράφει ποιητικά το διάλογο ανάμεσα στην αρσενική και τη θηλυκή φύση του ιδανικού και τέλειου ζευγαριού.
"Οταν ο έρωτας έγινε βαθύς
πολύ βαθύς
και ο πόθος άπλωσε πέπλο ολόλευκο
πάνω στης γης τους εραστές.
πάνω στην αλήθεια,
τότε...
άφησα το κρεβάτι της ηδονής και αναζήτησα το απέραντο
Το απέραντο που ποτέ δεν κοιμάται
το απέραντο που η συμπαντική ηδονή
προσφέρει αυτήν την υπέροχη ευδαιμονία
σε κάθε άυλο κορμί.
Οταν έφτασα στην κορύφωση της αποκάλυψης,
είχα κιόλας βρεθεί στο κέντρο του Αβατου...
"

Ο γνωστός κτηνίατρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου επανέρχεται στο χώρο της γραφής, με ένα τρίτο βιβλίο όπου αυτή τη φορά περιγράφει ποιητικά το διάλογο ανάμεσα στην αρσενική και τη θηλυκή φύση του ιδανικού και τέλειου ζευγαριού.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο "Ασμα Ασμάτων", που εξυμνεί το θεοποιό Ερωτα. Ο ποιητής πραγματεύεται το ερωτικό πάθος, με έναν διάλογο απέριττο, περνώντας με ευκολία από το επίπεδο του ανθρώπινου σε αυτό των ψυχών, εξυψώνοντας τους πρωταγωνιστές του στη πηγή της γνώσης και της αγάπης. Με γραφή άμεση, αντλεί ουσίες και οσμές από το χώρο της μεταφυσικής, έτσι ώστε με μοναδικό τρόπο ο σαρκικός έρωτας να συναντά τη λύτρωση, χωρίς ο δημιουργός να πέφτει σε παγίδες επιτήδευσης και υπερβολών.
Σ' αυτή τη μετουσίωση δεν υπάρχει πόνος, μελαγχολία, παρά χαρά. Υπάρχει η αγαλλίαση για το Αύριο που θα χαρίσει τη δόξα στους εραστές.
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου μας δίνει ερεθίσματα να βγούμε από τα τετριμμένα, να νοιώσουμε και να οδηγηθούμε ο καθένας με τα δικά του μάτια της τριαδικής μας υπόστασης, Ψυχής- Νου- Σώματος, εκεί που μπορεί και θέλει να νοιώσει τον Ερωτα.
Το εξώφυλλο και τα σχέδια του βιβλίου φιλοτεχνημένα από τον ζωγράφο Δημήτρη Κακριδά παρακολουθούν με αφοσίωση τη μεταφυσική διάθεση του ποιητή.


Εκδόσεις Οδυσσέας
Τϊτλος: Εραστές... θεοί αξιωθήκαμε
Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Σελίδες: 45
ISBN: 960-210-449-Χ