Ένα "ποδήλατο" στο Μικρολίμανο!

04.01.2005
Το δικό του φανατικό κι απαιτητικό κοινό έχει αποκτήσει το "Πλους ποδηλάτου", στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για ένα μοντέρνο εστιατόριο που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού.
Το δικό του φανατικό κι απαιτητικό κοινό έχει αποκτήσει το "Πλους ποδηλάτου", στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για ένα μοντέρνο εστιατόριο που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Το σέρβις του διαφέρει από άλλα παρόμοιων εστιατορίων. Το προσωπικό είναι προσιτό, ενώ απουσιάζει παντελώς η "δήθεν" και "κάπως" συμπεριφορά που συχνά συναντάμε σε in εστιατόρια.

Ο Χώρος
Ο εξωτερικός χώρος του Πλους Ποδηλάτου είναι απλός και άνετος με την κλασσική τοποθέτηση τραπεζιών δίπλα στη θάλασσα. Ο εσωτερικός χώρος του είναι επίσης λιτός, όπου επικρατούν πολύ απαλά χρώματα, με έμφαση στο λευκό-ζαχαρί και στο μπεζ-καφέ. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με σχέδια άλλα αφηρημένα κι άλλα που απεικονίζουν ποδήλατα που ταξιδεύουν μέσα στο νερό. Η εικόνα αυτή άλλωστε παραπέμπει στην ονομασία του χώρου.

Η Κουζίνα
Το μενού έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Αλβανίδης και είναι μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας που έχει υιοθετήσει η ομάδα του χώρου: μία ελεύθερη και αυθύπαρκτη λειτουργία της κουζίνας, χωρίς να είναι υποχρεωτική η παρουσία του chef.
Γενικά, το "πλους ποδηλάτου" ακολουθεί την γραμμή του "κίτρινου ποδηλάτου", μόνο που εδώ το στυλ είναι πιο ανάλαφρο ενώ δίνουν έμφαση στα ψάρια, τα θαλασσινά και τις ελαφρές γεύσεις.
Το ενδιαφέρον σας σίγουρα θα κεντρίσει ο έξυπνος σχεδιασμός των καταλόγων, που είναι σε σχήμα ντοσιέ. Στα του μενού, δε, κύριο χαρακτηριστικό είναι η απουσία διαχωρισμού των πιάτων σε ορεκτικά, σαλάτες, κύρια κ.λ.π.
O κατάλογος των κρασιών παρουσιάζει πληροφορίες για τις 70 περίπου ελληνικές, ιταλικές και γαλλικές ετικέτες που περιέχει. Παρέχεται δε η δυνατότητα παραγγελίας κρασιού σε ποτήρι, οποιασδήποτε ετικέτας του καταλόγου, πληρώνοντας το ένα τρίτο της τιμής της φιάλης.


Ακτή Κουμουνδούρου 42, Πειραιάς
Τηλ: 210-4137910
Τιμές : 38 - 44 EURO