Δεν υπάρχει ρόλος για σας!

08.05.2003
Ενα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην άκρη της πόλης. Ο Παρασκευάς, άνεργος ηθοποιός, τρυφερός, επαναστατημένος "τρελός", αυτοσχεδιάζει την "παράσταση της ζωής". Συλλέγει τα κομμάτια της ύπαρξης του και ξεκαθαρίζει παλιούς λογαριασμούς. Η Μάνα, θύμηση, καταφυγής.
Ενα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην άκρη της πόλης. Ο Παρασκευάς, άνεργος ηθοποιός, τρυφερός, επαναστατημένος "τρελός", αυτοσχεδιάζει την "παράσταση της ζωής". Συλλέγει τα κομμάτια της ύπαρξης του και ξεκαθαρίζει παλιούς λογαριασμούς. Η Μάνα, θύμηση, καταφυγής. Η ωραία Μαρία, ο έρωτας. Το Μωρό που δεν θέλησε ποτέ να γεννηθεί. Ο Αλέκτωρ κυνικός, κομπιναδόρος, απόφοιτος ψυχιατρείου. Και ένα κλειδωμένο μπαουλάκι που κρύβει την έσχατη λύση συνθέτουν το ραγισμένο είδωλο ενός παράλογου κόσμου.
Το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου μιλάει για την καταλυτική επίδραση του έρωτα πάνω στη σκοτεινή πλευρά της ζωής. Και ο Παρασκευάς κάνει τη ζωή θέατρο και το θέατρο ζωή.
Το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου "Δεν υπάρχει ρόλος για σας" ανέβηκε για πρώτη φορά από το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος τη χειμερινή περίοδο 2000-2001 με τον τίτλο "Ο Παρασκευάς" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Ακολούθησε το ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο Τιράνων με τον ίδιο τίτλο. Ο τίτλος με τον οποίο ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων χρησιμοποιήθηκε έπειτα από επιθυμία του ίδιου του συγγραφέα.