"Οίκαδε" στην Αθήνα!

07.05.2003
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 13 Μαϊου από την Παγκρήτιο Ένωση και παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού η έκθεση Κρητών καλλιτεχνών "Οίκαδε" στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων "Μελίνα". Πρόκειται για τη συνύπαρξη 170 περίπου δρώντων Κρητών καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στην πατρίδα τους ή στο εξωτερικό.
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 13 Μαϊου από την Παγκρήτιο Ένωση και παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού η έκθεση Κρητών καλλιτεχνών "Οίκαδε" στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων "Μελίνα".
Πρόκειται για τη συνύπαρξη 170 περίπου δρώντων καλλιτεχνών που έχουν μια παρουσία στο χώρο της τέχνης δε διεθνές, πανελλήνιο ή τοπικό επίπεδο με κοινό τόπο καταγωγής τους την Κρήτη.
Η έκθεση οργανώθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης υπό την επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού.
Η αθηναϊκή παρουσίαση της έκθεσης γίνεται με την οργάνωση της Παγκρήτιου Ενώσεως και την ουσιαστική συμβολή του Μιχάλη Αγγελάκη.
Η Παγκρήτιος Ένωσις, της οποίας το καταστατικό εγκρίθηκε το 1946, αποτελεί συνέχεια τόσο της Αδελφοτητος Κρητών (1915-1920) όσο και της Ενώσεως Κρητών Αθηνών που συστάθηκε μεταξύ 1928-1932 κατόπιν προτροπής του Ελευθέριου Βενιζέλου τότε που ο εθνάρχης έθετε τα θεμέλια της ανασυγκρότησης της πατρίδας. Σκοπός της Παγκρήτιου Ενώσεως, έτσι όπως εμφανίζεται στο ιδρυτικό καταστατικό της, μεταξύ άλλων είναι και η προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων της Κρήτης και των Κρητικών, η δημιουργία και η καλλιέργεια σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, η παροχή κοινωνικής πρόνοιας στα μέλη, η ίδρυση μουσείων, η οργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων και πολλά άλλα.

Το Kέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης λειτουργεί με τη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνης στα πλαίσια του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Δίκτυο Εικαστικών -Επικράτεια Πολιτισμού". Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο (αγγλικά-ελληνικά), ο οποίος επανεκδόθηκε για λογαριασμό της Παγκρήτιου Ενώσεως με παράρτημα 14 καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος στην έκθεση της Αθήνας.

Διάρκεια έκθεσης: ως 10 Ιουνίου 2003
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 9.00-13.00 και 17.00-21.00, Κυριακή 9.00-13.00, Δευτέρα κλειστά.

Περισσότερα για την έκθεση "Οίκαδε" διαβάστε εδώ