Εκδηλώσεις στην Terracotta!

06.05.2003
H αίθουσα Τέχνης Terracotta έχει προγραμματίσει για τον μήνα Μάιο τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις: -8 συνεργάτες της TinT στη γκαλερί Por amor a Arte -Ο Παντελής Χανδρής στην Tin T -Ακολουθήστε τους καλλιτέχνες
H αίθουσα Τέχνης Terracotta έχει προγραμματίσει για τον μήνα Μάιο τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις:

1. Οχτώ συνεργάτες της TinT στη γκαλερί Por amor a Arte,
Από τις 10 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους 8 συνεργάτες της γκαλερί Por amor a Arte, στο Πόρτο, Πορτογαλία.
Η έκθεση περιλαμβάνει κατασκευές του Ανδρέα Βούσουρα και του Παύλου Νικολακόπουλου, ζωγραφική της Μαρίας Γιαννακάκη, της Ελένης Θεοφυλάκτου και της Ράνιας Ράγκου. Κολάζ της Ελπίδας Πανονίδου, ένα video της Εφης Φουρίκη και τέλος τέσσερα γλυπτά του Παντελή Χανδρή.

2. Ο Παντελής Χανδρής στην Tin T (13 Μαΐου- 14 Ιουνίου)
Ο Παντελής Χανδρής σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών, πήρε υποτροφία από το ΙΚΥ και το 1ο βραβείο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου. Εχει στο ενεργητικό του έξι ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε περισσότερες από πενήντα ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη και τη Φρανκφούρτη.
Στην έκθεση αυτή στη γκαλερί TinT ο Παντελής Χανδρής θα παρουσιάσει γλυπτικές συνθέσεις, ρεαλιστικές μορφές σε γαιώδη χρώματα, όπου εμπλέκονται τρεις φιγούρες- σύμβολα: η φιγούρα ενός άνδρα με παλτό- οδοιπόρος/ κυνηγός -, ενός σκύλου και ενός πουλιού. Ο Χανδρής ταυτίζει τον κυνηγό, το πουλί και το σκύλο αντίστοιχα με το εγώ, το Υπερεγώ και το Εκείνο, με τη δομή δηλαδή του ψυχισμού έτσι όπως την ανέλυσε ο Freud. Πρόκειται για μία δουλειά που ξαφνιάζει με την ταυτόχρονη συνύπαρξη του οικείου και του ανοικείου. Σε κάθε έργο συντελείται μία απόκοσμη δράση, που του προσδίδει ένα μεταφυσικό χαρακτήρα.

3. Ακολουθήστε τους καλλιτέχνες (28- 31 Μαΐου)
Το γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η γκαλερί διοργανώνουν το project Ακολουθήστε τους καλλιτέχνες". Πρόκειται για επισκέψεις κοινού σε εργαστήρια καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τους καλλιτέχνες προτείνουν οι γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Ειρμός, Εψιλον, Ζεύξις, Ζήτα Μι, Καλφαγιάν, Παρατηρητής και TinT, καθώς και το γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Το κοινό χρησιμοποιώντας ένα χάρτη, μπορεί να επισκεφθεί πάνω από 40 καλλιτέχνες στα ατελιέ τους στις 28, 29, 30 και 31 Μαΐου. Για όσους ενδιαφέρονται θα υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικών ξεναγήσεων από τους Ιστορικούς Τέχνης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.