Πουθενά, πουθενά, πουθενά

06.05.2003
Ενα έργο με κοινές καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες που ενώνουν κάθε πολιτισμό. Ενα σύγχρονο έργο ποιητικής διάθεσης, που προκύπτει από την επεξεργασία των αυτοσχεδιασμών των δυο του ηθοποιών. Θεματικά κινείται ιδιόρρυθμα και αυθαίρετα μεταξύ της ατμόσφαιρας των δημοτικών τραγουδιών και της σημερινής μεταμοντέρνας αισθητικής. Ενα ποιητικο χάπενινγκ με πολυποίκιλη προέλευση και πρωτότυπη ποπ-ροκ μουσική.
"Πουθενά, πουθενά, πουθενά" , ένα έργο με κοινές καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες που ενώνουν κάθε πολιτισμό. Ενα σύγχρονο έργο ποιητικής διάθεσης, που προκύπτει από την επεξεργασία των αυτοσχεδιασμών των δυο του ηθοποιών. Θεματικά κινείται ιδιόρρυθμα και αυθαίρετα μεταξύ της ατμόσφαιρας των δημοτικών τραγουδιών και της σημερινής μεταμοντέρνας αισθητικής. Ενα ποιητικο χάπενινγκ με πολυποίκιλη προέλευση και πρωτότυπη ποπ-ροκ μουσική.

Η φετινή παραγωγή της θεατρικής ομάδας "Φιλιατρό" είναι ένα σύνθετο ποιητικό θεατρικό κείμενο για δυο γυναικεία πρόσωπα, με συγγραφέα τον Ι. Μεντέ. Δυο γυναίκες κάνουν τις τρέχουσες καθημερινές δουλειές, ενώ μιλάνε στο ποιητικό ύφος άλλων εποχών, ενώνοντας το αρχέγονο γυναικείο πρότυπο με την καθημερινότητα. Ο χρόνος αρχετυπικός αφορά κάθε περιοχή του κόσμου και κάθε εποχή. Κοινές καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες που ενώνουν κάθε πολιτισμό. Μια "άλλη" παράσταση θεάτρου έρευνας με ποιητικό λόγο, πρωτότυπη μουσική και κίνηση.

Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο: Επιλογές από το "Πουθενά" του Ι. Μεντέ, το "Πέθανε" του Τζελαλουντίν Ρουμί και άλλα.
Σκηνοθέτης: Βίκος Ναχμίας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Νανούρης
Hθοποιοί: Ξένια Αλεξίου, Ερμίνα Γεράρδη
Mουσική: Μίκης Παντελούς
Φωτισμοί:Αργύρης Θέος
Σκηνικά, κοστούμια:Μαρία Κονομή