21 διηγήματα από το Μεταίχμιο

06.05.2003
Με 21 καινούργια διηγήματα συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο, η οποία έφερε πιο κοντά τους αναγνώστες σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.
"Η πρώτη μου παρατήρηση επί του θέματος: τα περιστέρια της νέας γενιάς είναι δύσκαμπτα. Ακριβώς . δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Καθόλου ασήμαντο γεγονός, εμένα μάλιστα με απασχόλησε έντονα τα δύο τελευταία χρόνια. Στην αρχή πρόσεξα στο δρόμο τα φτερά. Πλησίασα. Ηταν πράγματι φτερά περιστεριού,,, Τα περιστέρια -ναι είναι αλήθεια, μην τρομάξετε με αυτή την τεκμηριωμένη άποψη- σε λίγα χρόνια θα είναι ό,τι είναι σήμερα οι δεινόσαυροι. Μέρα με τη μέρα αφανίζονται...Οι μέρες περνούσαν και ο γρίφος των νεκρών περιστεριών παρέμενε άλυτος. Είχα χάσει τον ύπνο μου, τελικά είχα κατασκευάσει ένα λαβύρινθο χωρίς έξοδο και κινδύνευα να εγκλωβιστώ για πάντα εκεί..."
Από το διήγημα "Τα Περιστέρια" του Δημήτρη Σωτάκη

Με 21 καινούργια διηγήματα συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο, η οποία έφερε πιο κοντά τους αναγνώστες σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Με φρεσκάδα και γλαφυρότητα διηγήματα, που είτε δημοσιεύονται για πρώτη φορά είτε αναδημοσιεύονται σε άλλη μορφή, περιγράφουν φανταστικές ή πραγματικές ιστορίες τις οποίες ανακαλούν οι συγγραφείς από το παρελθόν ή το παρόν τους, προσωπικά βιώματα ή έντονες συναισθηματικές καταστάσεις ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους.
Στον πρώτο τόμο (6 διηγήματα) ο Διαμαντής Αξιώτης και ο Μιχαήλ Μήτρας, ο Χρήστος Μπουλώτης, ο Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλος, ο Μίμης Σουλιώτης και η Έλενα Χουζούρη μάς ταξιδεύουν με την πένα τους.
Στον δεύτερο τόμο (7 διηγήματα) ο Δημήτρης Σωτάκης, η Λίλυ Εξαρχοπούλου, ο Στάθης Κουτσούνης, ο Βασίλης Ρούβαλης μαζί με τον Θοδωρή Γκόνη, τη Νατάσα Χατζιδάκι και την Ελιάνα Χουρμουζιάδου μοιράζονται με τους αναγνώστες τις σκέψεις τους.
Τέλος, στον τρίτο τόμο (8 διηγήματα) ο Κώστας Αρκουδέας, ο Μηνάς Βιντιάδης, η Μαρία Ευσταθιάδη, ο Βασίλης Ιωακείμ, ο Δημήτρης Μίγγας, ο Νίκος Νικολάου-Χατζημιχαήλ, ο Θωμάς Σκάσσης και ο Θανάσης Χειμωνάς ολοκληρώνουν με τα έργα τους την επιτυχημένη συνέχεια.