Iσπανική τέχνη στον Πειραιά

15.04.2003
Την σύγχρονη ισπανική εικαστική τέχνη θα γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τις 15 Απριλίου μέχρι και τις 18 Μαϊου. Στην έκθεση, που φέρει τον τίτλο "Πίνακα προς Πίνακα", συμμετέχουν 58 Ισπανοί καλλιτέχνες διαφορετικών τεχνοτροπιών και επιρροών.
&00 Την σύγχρονη ισπανική εικαστική τέχνη θα γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τις 15 Απριλίου μέχρι και τις 18 Μαϊου. Στην έκθεση, που φέρει τον τίτλο "Πίνακα προς Πίνακα", συμμετέχουν 58 Ισπανοί καλλιτέχνες διαφορετικών τεχνοτροπιών και επιρροών. Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση του Ινστιτούτου Θερβάντες που ξεκίνησε τον Ιανουάριο από το Μόναχο, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε στη Ρώμη. Μετά την Αθήνα η έκθεση θα ταξιδέψει στο Αλγέρι (Μάιος-Ιούλιος), την Κωνσταντινούπολη (Σεπτέμβριος), το Βουκουρέστι (Οκτώβριος) και τη Λισαβόνα (Νοέμβριος-Δεκέμβριος).

Επιμελητής της συλλογικής αυτής παρουσίασης είναι ο καλλιτέχνης Dis Berlin που ανέλαβε το δύσκολο έργο της επιλογής των ονομάτων που θα συμμετείχαν στην έκθεση, η οποία αποτελεί ένα νοητό κινούμενο μουσείο. Οι καλλιτέχνες αυτοί, ζωγράφοι και φωτογράφοι χαρακτηρίζονται από την έμφασή τους στα διακριτά περιγράμματα, μια τάση προς το σκίτσο, που με ποικίλες παραλλαγές αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του '80 και εξελίχθηκε ως τις μέρες μας.

Μερικά από τα ονόματα, έργα των οποίων παρουσιάζονται στην έκθεση είναι: Concha Gomez-Acebo, Emilio Gonzales Sainz, Garcia Pfertzschner, Maria Gomez, Jaime Corospe, Chema Peralta, Javier Grandes, Gonzalo Sicre, Manuel Calzada, Jabier Campano, Sergio Sanz, Teresa Tomas, Ciuco Gutierez, Sara Huele, Chema Peralta, Umberto Polazzo, Bola Barrionuevo, Pedro Albornoz, Jose Luis Mazario, Angelica Kaak, Joel Mestre και άλλοι.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα ως Παρασκευή: 10.00 - 13.00 και 13.00 - 17.00, Κυριακή: 10.00 - 14.00, Σάββατο: κλειστά
Είσοδος ελεύθερη.