Μία εβδομάδα αφιερωμένη στον κόσμο του βιβλίου!

11.04.2003
Με πυξίδα όχι μόνο τα τυπωμένα γράμματα στο χαρτί, αλλά και τη νέα τεχνολογία, οι φίλοι του βιβλίου, με αφορμή τις παγκοσμίως θεσπισμένες Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και Ημέρα του Βιβλίου, που εορτάζονται στις 2 και 23 Απριλίου αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), αποφάσισε να προβεί στην καθιέρωση Εβδομάδας Βιβλίου, ως ένα νέο θεσμό με ιδιαίτερες πολιτισμικές προοπτικές.
Με πυξίδα όχι μόνο τα τυπωμένα γράμματα στο χαρτί, αλλά και τη νέα τεχνολογία, οι φίλοι του βιβλίου, με αφορμή τις παγκοσμίως θεσπισμένες Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και Ημέρα του Βιβλίου, που εορτάζονται στις 2 και 23 Απριλίου αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), αποφάσισε να προβεί στην καθιέρωση Εβδομάδας Βιβλίου, ως ένα νέο θεσμό με ιδιαίτερες πολιτισμικές προοπτικές. Ετσι για φέτος, το διάστημα 14 έως 20 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, αρχίζει ένα ανεπανάληπτο ταξίδι μύησης στη γνώση.

Το ταξίδι αυτό έχει ενδιαφέρουσες στάσεις για όλα τα ενδιαφέροντα. Ετσι λοιπόν, κατά την Εβδομάδα Βιβλίου προγραμματίζονται από την Π.Ο.Ε.Β. πολυσήμαντες εκδηλώσεις:
1. Θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής των τιμητικών διακρίσεων της Ομοσπονδίας
2. Θα πραγματοποιηθεί Θεματική Εκθεση Βιβλίου με βιβλία γνώσης όπου θα προβάλλονται εκδόσεις της τελευταίας διετίας υπό τον τίτλο: "γιατί το βιβλίο δεν είναι μόνο η λογοτεχνία".
3. Θα διανέμεται cd rom το οποίο περιέχει 80.000 τίτλους βιβλίων και είναι παραγωγή της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ
4. Θα προκηρυχθεί διαγωνισμός βιτρίνας με τίτλο: "Ανοιξη και βιβλίο" στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι βιβλιοπώλες της χώρας. Στις τρεις καλύτερες βιτρίνες στις οποίες θα καταλήξει η κριτική επιτροπή θα απονεμηθεί αναμνηστικό βραβείο και χρηματικό έπαθλο.
5. Θα διοργανωθεί συζήτηση Ελλήνων εκδοτών και βιβλιοπωλών με θέμα "Το βιβλίο απέναντι στις προσκλήσεις του 21ου αιώνα".
6. Θα οργανωθούν στα Μ.Μ.Ε και σε προεπιλεγμένους χώρους συζήτησης συζητήσεις για το βιβλίο με στόχο την προώθηση ανάγνωσης.
7. Θα εκτυπωθούν σχετικές αφίσες και θα μοιραστούν στ βιβλιοπωλεία
8. Υπό τον συμβολικό τίτλο "Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο", θα πραγματοποιηθεί μία διαδρομή με ιστιοπλοϊκό προς τα νησιά του Ιονίου για την ίδρυση 3 βιβλιοθηκών με βιβλία που θα αποστείλει η Π.Ο.Ε.Β.
9. Θα πραγματοποιούνται όλες τις ημέρες σχετικές εκδηλώσεις στα σχολεία (ιδιωτικά και δημόσια)και επισκέψεις των μαθητών στη θεματική έκθεση και τα βιβλιοπωλεία.