Ορχομενός- Εικόνες από το χθες

07.04.2003
Η έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ορχομενός - Εικόνες από το Χθες" εγκαινιάζεται την Κυριακή, 13 Απριλίου στην αίθουσα Δημαρχείου της πόλης. Σκοπός της έκθεσης είναι να θυμίσει στους παλαιότερους και να γνωρίσει στους νεότερους την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Βοιωτικού Ορχομενού και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της πόλης, μέσα στις πορεία των τελευταίων διακοσίων περίπου χρόνων.
Η έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ορχομενός - Εικόνες από το Χθες" εγκαινιάζεται την Κυριακή, 13 Απριλίου στην αίθουσα Δημαρχείου της πόλης. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θανάσης Χρήστου, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Λουκά Αποστολίδη, των βουλευτών του νομού Βοιωτίας, του Νομάρχη και Δημάρχων της περιοχής και άλλων επισήμων.

Σκοπός της έκθεσης είναι να θυμίσει στους παλαιότερους και να γνωρίσει στους νεότερους την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Βοιωτικού Ορχομενού, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της πόλης, μέσα στις πορεία των τελευταίων διακοσίων περίπου χρόνων.
Σκηνές από την καθημερινή ζωή, συνήθειες που έχουν εκλείψει οριστικά, εικόνες που μπορούμε να γνωρίσουμε πλέον μέσα από τον φωτογραφικό φακό, ζωντανεύουν και πάλι σ` αυτή την μεγάλη φωτογραφική έκθεση, που πραγματοπείται χάρις στην ουσιαστική συμβολή όλων των πολιτών, οι οποίοι παραχώρησαν το φωτογραφικό υλικό από το οικογενειακό τους αρχείο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά δείγματα τοπικής παραδοσιακής ενδυμασίας, όπως επίσης και φωτογραφίες χαρακτηριστικών νεοκλασσικών κτηρίων που έχουν υποστεί επιδράσεις από την έντονη και πολύχρονη παρουσία του αγγλικού στοιχείου στην Κωπαϊδική γη.
Τέλος, η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού σκοπεύει να εκδώσει ένα φωτογραφικό λεύκωμα που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης αλλά και παλαιότερο ακόμα υλικό, καλύπτοντας 8.000 χρόνια ιστορίας της πόλης.

Διάρκεια έκθεσης: 13 -20 Απριλίου
Η έκθεση οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου και την υποστήριξη του Δήμου