Ο "Κήπος της Εδέμ" στο Χαλάνδρι!

04.01.2005
Όσοι αναζητούν γευστικές...περιπέτειες στην Ανατολή, μπορούν να τις ζήσουν στο Χαλάνδρι, στον "Κήπο της Εδέμ". Το γνωστό λιβανέζικο εστιατόριο που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια
Όσοι αναζητούν γευστικές...περιπέτειες στην Ανατολή, μπορούν να τις ζήσουν στο Χαλάνδρι, στον "Κήπο της Εδέμ". Το γνωστό λιβανέζικο εστιατόριο που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει μία από τις must επιλογές πολλών Αθηναίων και όχι τυχαία. Οι δύο ιδιοκτήτες του, ο Νίκος Νίτσας και ο Άλι Οσμάν με προϋπηρεσία στο Λονδίνο και γνωρίζοντας ότι η νέα τότε τάση στην Ευρώπη άκουγε στο όνομα...Λιβανέζικη κουζίνα, αποφάσισαν να ανοίξουν στην Ελλάδα ένα τέτοιο εστιατόριο.
Στο Χαλάνδρι λοιπόν, ανακάλυψαν ένα αρχοντικό σπίτι με κήπο και σκέφτηκαν ότι αυτός θα ήταν ο κήπος του παραδείσου, δηλαδή ο "Κήπος της Εδέμ". Στην αρχή δειλά δειλά και ύστερα δυναμικά μύησαν τους αθηναίους στο ανατολίτικο περιβάλλον και στα μυστικά της λιβανέζικης κουζίνας.

Ο χώρος θυμίζει έντονα Ανατολή με πίνακες και αντικείμενα φερμένα από τα βάθη της Ασίας. Ναργιλέδες και μπακιρένια μπρίκια, παραδοσιακά πιάτα είναι μερικά εξ' αυτών, ενώ ο ζεστός χώρος είναι ότι πρέπει για τις παγωμένες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Όσο για το καλοκαίρι, ο καταπράσινος κήπος με τα τρεχούμενα νερά αποτελεί μία όαση μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Απολαύστε, λοιπόν, τη μαγεία της ανατολής σε χώρους ήσυχους, γεμάτους από μεσοανατολίτικες μυρωδιές και χρώματα.

Μενού
Εδώ, ο Κήπος της Εδέμ διαθέτει μία πανδαισία ανατολίτικων γεύσεων, από παραδοσιακές λιβανέζικες συνταγές, όπου βασίζονται κυρίως στη χρήση μυρωδικών και στη σωστή μίξη μπαχαρικών. Το ανατολίτικο τραπέζι, λοιπόν, μπορεί να ξεκινήσει με κρύα και ζεστά ορεκτικά που συνοδεύονται αρμονικά με δροσερές σαλάτες. Όσο για τα πιάτα, αν και δύσκολα ως προς την προφορά (Χούμους, Σαούρμα Λαμπνέ, Λαχματζούν, Εσμπααλχούντρα) είναι εύκολα ως προς την... βρώση.


Παλαιολόγου 9, Χαλάνδρι
Τηλ: 210 - 6853580
Τιμή: 18 - 20 EURO