Oι τρελές φαντασιώσεις του συζύγου μου!

13.03.2003
Το "Νέο Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης" παρουσιάζει από τις 12 έως τις 23 Μαρτίου το έργο του John Tobias "Οι τρελές φαντασιώσεις του συζύγου μου" στο Θέατρο "Αυλαία" (ΧΑΝΘ).
Το Νέο Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης πρόκειται να παρουσιάσει από τις 12 έως τις 23 Μαρτίου το έργο του John Tobias "Οι τρελές φαντασιώσεις του συζύγου μου" στο Θέατρο "Αυλαία" (ΧΑΝΘ).

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Γιώργου Κουρτσίδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Γακίδη, σκηνικά Γιάννη Πρώιου και μουσική Άκη Γεροντάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί Κυριάκος Κατέχης, Ροδή Τσολερίδου, Αλέξης Κωνσταντής και Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για μια τρελή κωμωδία όπου ο John Tobias φιλοδοξεί περισσότερο να διασκεδάσει παρά να προβληματίσει κι έτσι δεν εμβαθύνει στο πρόβλημα απλά το αγγίζει με όπλο του το γέλιο και μάλιστα εκείνο που με αφετηρία το πονηρό, κριτικό μειδίαμα του γέρου ανατολίτη εξελίσσεται στα πλούσιο, καθαρό και καλόκαρδο χάχανο ενός παιδιού που, τις περισσότερες φορές, είναι το κατάλληλο εργαλείο για την ψηλάφιση των πιο τραγικών και κοινωνικών καταστάσεων.

Οι υψηλες προδιαγραφές που η οικογένεια Γκρίφιν δηλώνει ότι έβαζε στη ζωή της είναι ακριβώς ο μπούσουλας ενός μονόδρομου εικονικής πραγματικότητας που βιώνει ο δυτικός τύπος ανθρώπου, αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του οποίου συναντάμε στη μητρόπολη της fast food απόλαυσης.
Οι κανόνες είναι σαφείς και πλήρεις και δεν αφορούν μόνο τις σχέσεις του ατόμου με ένα σύνολο, αλλά και με τον ερωτικό του σύντροφο, ακόμα και με τον ίδιο του τον ψυχισμό. Δεν έχει καμία σημασία αν το ζεύγος Γκρίφιν έχει ή δεν έχει πρόβλημα σεξουαλικής επικοινωνίας. Αυτό που μετράει είναι πως οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι έχει.

Σε ένα πληθυσμό κοινωνικής αφέλειας είναι λογικό ο ιδιώτης, που έχει εθιστεί να καταπίνει αμάσητους τους όποιους κανόνες, να καταφεύγει σε "οδηγούς ευτυχίας" για να αντιμετωπίσει, ατελέσφορα ενοχλήσεις διαχρονικών αξιών που η ανθρώπινη φύση, ευτυχώς αναπαράγει.

Το έργο θα παίζεται στο θέατρο "Αυλαία" καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης, 21.00 μ.μ., Σάββατο και στις 18.30 μ.μ. (λαϊκή απογευματινή).