Χειμωνιάτικο ταξίδι από το Κ.Θ.Β.Ε.

17.02.2003
Το "Χειμωνιάτικο ταξίδι", μια νέα πρόαση του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε. μετατρέπει το Βασιλικό σε ένα ζωντανό μουσείο σύγχρονης τέχνης, όπου ανθρωπινα σώματα, μνήμες και ιδέες γίνονται εικόνες, εγκαταστάσεις και δράσεις. Βασικός θεματικός τους άξονας είναι ένα "χειμωνιάτικο ταξίδι", όπως το φαντάστηκαν και το προσεγγίζουν με την ομαδική αυτή δημιουργία τους, οι χορευτές του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε.
Το "Χειμωνιάτικο ταξίδι", μια νέα πρόαση του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε. μετατρέπει το Βασιλικό Θέατρο σε ένα ζωντανό μουσείο σύγχρονης τέχνης, όπου ανθρωπινα σώματα, μνήμες και ιδέες γίνονται εικόνες, εγκαταστάσεις και δράσεις. Βασικός θεματικός τους άξονας είναι ένα "χειμωνιάτικο ταξίδι", όπως το φαντάστηκαν και το προσεγγίζουν με την ομαδική αυτή δημιουργία τους, οι χορευτές του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε.
Το "Χειμωνιάτικο ταξίδι" προέκυψε κατά τη διάρκεια των αυτοσχεδιασμών των χορευτών του Κ.Θ.Β.Ε. και της ΟΚΤΑΝΑΣ καθώς δούλευαν για τη συμπαραγωγή "Ο Ταξιδιώτης του Χειμώνα", την οποία θα παρουσιάσουν το Μάιο. Φτιαγμένο από υλικά πρόβας δεν φιλοδοξεί να είναι μια παράσταση χορού, θέλει όμως να συμπαρασύρει τους θεατές του σε ένα ταξίδι μέσα στο λαβύρινθο του θεάτρου.

Αν ο χορός είναι η τέχνη της κίνησης στο χώρο, το "Χειμωνιάτικο ταξίδι" είναι αυτό ακριβώς που υπόσχεται ο τίτλος: δυο αεροσυνοδοί συνοδεύουν δεκαπέντε κάθε φορά θεατές, σε χώρους του Βασιλικού Θεάτρου, όπου δεκατέσσερις χορευτές δημιουργούν σαράντα εγκαταστάσεις-εικόνες, τις εικόνες ενός ταξιδιού το χειμώνα. Η διαδρομή διάρκειας περίπου μίας ώρας, είναι μια πραγματική εμπειρία, αφού τα "έργα" δεν τοποθετούνται στο κλειστό πλαίσιο μιας σκηνής, αλλά πολλές φορές σε αναπάντεχους χώρους του Βασιλικού Θεάτρου. Στο τέλος της διαδρομής, που καταλήγει στην αίθουσα προβών του χοροθεάτρου, θα βρίσκονται προε πώληση φωτογραφίες από εικόνες της διαδρομής σε περιορισμένα αντίτυπα.

Οι συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική : Φ. Σούμπερτ, Ρ. Γουίλιαμς
Aεροσυνοδοί: Αλέξανδρος Ευκλείδης, Ιωάννα Λιάκου
Δημιουργία-Ερμηνεία-Σκηνογραφία: Αμάλια Μπένετ, Γιάννης Μάρτος, Δήμητρα Χαραλάμπους, Έλενα Τοπαλίδου, Ηλίας Τσάκωνας, Κωνσταντίνος Ρήγος, Μαρλέν Βερσιούρεν, Παναγιώτης Κοντονής, Πένη Χριστοπούλου, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Σπύρος Μπερτσάτος, Όλιβερ Χάρτμαν, Βάλεν Ροκαμόρα ι Τόρα.
Η παράσταση ξεκίνησε το "ταξίδι" της την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και στο εξής θα παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο κάθε Τρίτη στις 8 και στις 9.30 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 10 το βάδυ.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 5 ευρώ (φοιτητικό).