3 ζώδια που το παίζουν «θύμα» ακόμα και όταν φταίνε

20.08.2024
3 ζώδια που το παίζουν «θύμα» ακόμα και όταν φταίνε
Μπορεί να είναι αυτοί που φταίνε, αλλά δε θα το παραδεχτούν ποτέ.

Στις σχέσεις μας, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές, ο φόβος της μοναξιάς μπορεί να μας οδηγήσει στο να παίξουμε το θύμα...ακόμη κι όταν φταίμε. Κάποια ζώδια, όμως, φαίνεται να το κάνουν αυτό με ιδιαίτερη ικανότητα. Αυτά τα ζώδια συχνά τείνουν να αναδεικνύουν το δράμα και τα δάκρυα, ακόμη και όταν η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε εκείνα.

Λέων

Ο Λέων, γνωστός για την περηφάνια και την αυτοπεποίθησή του, συνήθως θεωρεί ότι είναι αλάνθαστος. Όταν αντιμετωπίζει μια κατάσταση όπου είναι προφανές ότι φταίει, συχνά καταφεύγει σε στρατηγικές για να ενοχοποιήσει τους άλλους. Χρησιμοποιεί τη γοητεία και τη ρητορική του για να στρέψει τη γνώμη των γύρω του υπέρ του, αποφεύγοντας έτσι την αποδοχή της ευθύνης και εστιάζοντας στο να κάνει τους άλλους να νιώσουν ότι εκείνος είναι το θύμα.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός, με την έντονη παθιασμένη φύση του, έχει την ικανότητα να πείθει τους άλλους ότι είναι το θύμα. Οι συναισθηματικές του πληγές και οι καταστροφικές του τάσεις συχνά τον οδηγούν να δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα γύρω του, αποφεύγοντας έτσι την προσωπική ευθύνη. Η έντονη επιφυλακτικότητά του τον κάνει να βλέπει παντού επιθέσεις, ενώ παραβλέπει τις δικές του πράξεις που προκαλούν πόνο στους άλλους.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες, γνωστοί για την ευαισθησία και τη συμπόνια τους, μπορούν επίσης να είναι ιδιαίτερα χειριστικοί σε συναισθηματικό επίπεδο. Έχουν την ικανότητα να κερδίζουν τη συμπόνια των άλλων και να παρουσιάζονται ως αθώοι θύματα, ακόμη και όταν είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση. Η ικανότητά τους να αναστρέφουν την πραγματικότητα και να προκαλούν την ενοχή των γύρω τους είναι χαρακτηριστική τους, καθώς προσπαθούν να επανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.08.2024 - 04:41