5 απλές συνήθειες που μπορεί να σε γεράσουν πριν την ώρα σου

13.07.2024
5 απλές συνήθειες που μπορεί να σε γεράσουν πριν την ώρα σου
Εάν κάνεις μια καθιστική ζωή, αυτά τα νέα δεν θα σου αρέσουν. Αναρωτιέσαι γιατί; Επειδή αυτή η συνήθεια μπορεί να σε κανει να δείξεις μεγαλύτερη.

Φυσικά παιζουν ρόλο και ψυχολογικοί παράγοντας. Η μοναξιά για παράδειγμα και η έλλειψη φίλων μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και άλλα προβλήματα υγείας. Υπάρχουν όμως και μερικές καθημερινές συνήθειες που δεν μπορείς καν να φανταστείς ότι μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνισή σου.

Ας δούμε όμως ποιες συνήθειες μπορεί να σου προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, ώστε να μπορέσεις από σήμερα κιόλας να τις αποφύγεις.

Φοράς πολύ βαριά σκουλαρίκια

Δεν το φανταζόσουν αλλά τα μεγάλα και βαριά σκουλαρίκια προσθέτουν πολύ βάρος στην ευαίσθητη περιοχή των αυτιών και μπορεί να προκαλέσουν διαφορά στο σχήμα όπως και σχισίματα. Το δέρμα σου τεντώνεται και χάνει την ελαστικότητά του ενώ οι κρέμες ειδικά σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερη δουλειά. Μπορεί να φαίνεται σαν ένας ασήμαντος παράγοντας γήρανσης, αλλά τα αυτιά -ναι ούτε κι εμείς το είχαμε στο μυαλό μας- είναι ένα πολύ ορατό κομμάτι του σώματός σου. Μπορεί να προστεθούν περισσότερα χρόνια στην εμφάνισή σου όταν το δέρμα του αυτιού σου φαίνεται ζαρωμένο και γερασμένο.

Δεν βγαίνεις συχνά

Αποδεικνύεται ότι αν αποφεύγεις να βγαίνεις με φίλους σου και ασχολείσαι πολύ με τα social media, μπορεί να οδηγηθείς σε προβλήματα υγείας και να προκαλέσεις την επιτάχυνση της γήρανσης. Η μοναξιά είναι ένας παράγοντας κινδύνου που αυξάνει ακομα και την πιθανότητα θανάτου. Επίσης, σοκαριστήκαμε ΄λίγο όταν το μάθαμε αλλά ισχύει πως τα αποτελέσματα της αίσθησης της μοναξιάς μπορούν να συγκριθούν με αυτά του καπνίσματος. Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν φίλους ή δεν βγαίνουν έξω.

Πίνεις τακτικά νερό από μπουκάλι

Ούτε που μπορούσαμε να το φανταστούμε αλλά κι αυτό είναι αλήθεια. Αυτή η απλή καθημερινή συνήθεια, δηλαδή το να πίνεις νερό από το μπουκάλι, μπορεί να σχηματίσει πολύ βαθιές ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου. Φυσικά, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη βιολογική γήρανση, απλά τυχόν επιπλέον ρυτίδες μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη ηλικιακά.

Δεν κάνεις ντους μετά το γυμναστήριο

Δεν είναι μόνο το θέμα της υγιεινής, αλλά η εφίδρωση ερεθίζει το δέρμα σου και μπορεί να το δείχνει γερασμένο. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να πλένεις το δέρμα σου το πρωί και πριν κοιμηθείς, καθώς και μετά από διαδικασία που προκαλεί ιδρώτα. Εάν θέλεις να κάνεις το ντους σου στο σπίτι μετά το γυμναστήριο, είναι καλύτερα να ξεπλύνεις εκεί τουλάχιστον το πρόσωπό σου.

Κάθεσαι πάνω από 8 ώρες την ημέρα

Οι άνθρωποι που κάθονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και δεν κάνουν κάποια είδους άσκηση είναι βιολογικά 8 ετών μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία τους. Αυτό τουλάχιστον αποδείχθηκε από ερευνητές που εξέτασαν 1.500 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι αυτό μπορεί να συνδεθεί με το DNA. Η παρατεταμένη καθιστική ζωή μπορεί να μειώσει το μέγεθος των χρωμοσωμάτων.

Τα μειωμένα χρωμοσώματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ορισμένες ασθένειες. Εξαιτίας αυτού, οι ερευνητές προτείνουν να κάνεις κάποια άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα και να κάνεις ένα διάλειμμα από την καρέκλα σου κάθε 30 λεπτά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.07.2024 - 21:32