Οι 5 αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ στην περίοδο σου

13.03.2020
Οι 5 αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ στην περίοδο σου
Οι δύσκολες ημέρες του μήνα λέγονται έτσι για κάποιον λόγο. Μήπως όμως κάποια πράγματα τις κάνουν χειρότερες. Για δες και προφυλάξου όσο μπορείς.

Όσο και να μη θέλεις να το πιστέψεις, ένα από τα πράγματα που κάνουν το πρόβλημα μεγαλύτερο είναι το αλκοόλ. Ναι, η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την περίοδό σου και για μερικές γυναίκες μπορεί πραγματικά να βγάλει τον εμμηνορροϊκό κύκλο τους εκτός ελέγχου. Το Elite Daily μίλησε με ειδικούς σχετικά με το θέμα, οι οποίοι έδωσαν τις συμβουλές τους σχετικά με το τι πραγματικά μπορεί να προκαλέσει το αλκοόλ στις ορμόνες σου.

Φυσικά, ενώ υπάρχει μια γενική λίστα των τρόπων με τους οποίους το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα αποτελέσματα εξακολουθούν να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Η γιατρός Stephanie Dunne είπε στο Elite Daily «Έχω πελάτισσες που είναι πολύ σαφείς για το πώς επηρεάζονται οι ορμόνες τους και είναι πάντα διαφορετικές. Κάποιες θα μου πουν ότι ένα ποτήρι κρασί την εβδομάδα πριν από την περίοδο, τις ζαλίζει, ενώ άλλες θα πουν ότι αυτή είναι η μοναδική φορά του μήνα που μπορούν να πιουν μερικά ποτήρια και να μην αισθανθούν τα αποτελέσματα».

Διάβασε παρακάτω μερικούς άλλους τρόπους με τους οποίους η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την περίοδο σου.

Διάβασε και αυτό: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τελείως το αλκοόλ για 4 εβδομάδες

1. Μπορεί να κάνει την περίοδό σου μη κανονική

Αυτό, φυσικά, είναι απόλυτα ενοχλητικό. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το οινόπνευμα μπορεί προσωρινά να αυξήσει τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να αλλάξουν τον κύκλο σου, προκαλώντας έτσι χαμένες ή απροσδόκητες περιόδους.

2. Μπορεί να κάνει τον πόνο να διαρκέσει περισσότερο

Η σεξολόγος Dr. Marie Stubbs, υποστηρίζει ότι οι τρομερές κράμπες μετά από κατανάλωση αλκοόλ οφείλονται στην αφυδάτωση. Όπως λέει:

«Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στις κράμπες. Φυσικά, πολλές γυναίκες υποφέρουν ήδη από κράμπες στη διάρκεια της εμμηνόρροιας, οπότε η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εντείνει αυτό το σύμπτωμα».

Διάβασε και αυτό: 4 λόγοι για τους οποίους καλό είναι να αποφύγεις το αλκοόλ μετά τη γυμναστική

3. Κάνει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μια ανυπόφορη κατάσταση

Εκτός από τις φοβερές κράμπες, άλλα συμπτώματα που μπορεί να χειροτερεύουν μετά από μια νύχτα κατανάλωσης αλκοόλ, περιλαμβάνουν την ευαισθησία του μαστού, τους πονοκεφάλους και τις διακυμάνσεις της διάθεσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vinepair για την εκπαίδευση για θέματα που αφορούν το αλκοόλ.

4. Μειώνει τα επίπεδα μαγνησίου

Τα επίπεδα μαγνησίου κυμαίνονται κανονικά κατά τη διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου, αλλά το αλκοόλ επιδεινώνει τις διακυμάνσεις, προκαλώντας την εξάντληση του ορυκτού. Όσο χαμηλότερο είναι το μαγνήσιο, τόσο χαμηλότερο είναι το σάκχαρο στο αίμα, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη και τάση κατανάλωσης ζάχαρης.

5. Μπορεί να χαλάσει η διάθεση σου

Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων, καθιστώντας σε πιο ευαίσθητη για πράγματα που διαφορετικά δεν θα τα έπαιρνες τόσο σοβαρά.