4 καθημερινές συνήθειες που σε κουράζουν χωρίς να το καταλαβαίνεις

12.03.2020
4 καθημερινές συνήθειες που σε κουράζουν χωρίς να το καταλαβαίνεις
Nιώθεις πάντα κουρασμένη; Δεν είσαι η μόνη και δεν έχει να κάνει -αποκλειστικά και μόνο, όπως ίσως νομίζεις- με την ηλικία σου. Το πιο πιθανό είναι να σε ρίχνουν μερικά μικρά πραγματάκια που κάνει μέσα στην ημέρα. Πάρε μια γεύση στη συνέχεια και πράξε αναλόγως. Μερικές συνηθειες μπορούν να αλλάξουν εύκολα και θα δεις την ενέργειά σου να ανεβαίνει κατακόρυφα. Ιδού, λοιπόν, κάποια από τα πράγματα που μπορεί να κάνεις και να σου "ρουφάνε" ενέργεια.

Πρωινό χωρίς υδατάνθρακες

Η αλήθεια είναι ότι το σώμα σου χρειάζεται υδατάνθρακες για την παραγωγή ενέργειας.Το κλειδί εδώ είναι το είδος των υδατανθράκων που τρως. Τα δημητριακά με ζάχαρη και το λευκό ψωμί δεν είναι τόσο καλά για εσένα. Οι φυσικοί, μη επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά) είναι οι καλύτερες πηγές. Και αν δεν τους πάρεις, ο εγκέφαλός σου θα κλέψει την ενέργεια που αποθηκεύεται στους μυς σου. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας και βραδύτερο μεταβολισμό, έτσι θα νιώθεις εντελώς πιο νωχελική.

Η χρήση υπολογιστή

Εάν είσαι από εκείνες που μπορείς να ξεχαστείς μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τότε μην αναρωτιέσαι γιατί μπορεί να νιώθεις κουρασμένη. Η παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο Vision Computer, σύμφωνα με την American Optometric Association. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, θολή όραση και πονοκεφάλους. Πώς να λύσεις το πρόβλημα; Οι ειδικοί προτείνουν για κάθε 20 λεπτά ανάγνωσης στον υπολογιστή να κοιτάς μακριά για 20 δευτερόλεπτα και να εστιάζεις σε ένα αντικείμενο 6 μέτρα μακριά. Αυτό θα μειώσει την πίεση των ματιών σου. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι ο υπολογιστής σου βρίσκεται στο σωστό επίπεδο των ματιών σου.

Ακαταστασία

Χαρτιά παντού; Έγγραφα που καλύπτουν το γραφείο σου; Αυτή η ακαταστασία θα μπορούσε να σε κάνει να χάσεις την ενέργειά σου. Όταν γύρω σου γίνεται ένας χαμός αυτό μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σου να αισθάνεται σύγχυση και να γίνει ανίκανος να επικεντρωθεί, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Princeton. Και αυτό μπορεί να σε κάνει να κουράζεσαι.

Καλύτερη λύση: Οργανώσου! Καθάρισε μια μικρή περιοχή που είναι ακατάστατη και δες πώς αλλάζει το επίπεδο διάθεσης και ενέργειας σου. Μόλις δεις τα εκπληκτικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει ένα τοπικό καθάρισμα, μπορείς να τακτοποιήσεις την υπόλοιπη ακαταστασία!

Δεν τρως λαχανικά

Με απλά λόγια, τα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές θρεπτικές ουσίες) που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα λαχανικά προστατεύουν το σώμα σου από βλάβες, που μπορούν να οδηγήσουν στα πάντα, από την επιταχυνόμενη γήρανση έως την έλλειψη ενέργειας ακόμα και καρκίνο. Μην ξεχνάς λοιπόν το σπανάκι σου, το λάχανο, τα κόκκινα σταφύλια και την παπάγια, όλες αυτές τις ζωτικές πηγές ενέργειας.