Υγιεινή διατροφή και το Σαββατοκύριακο! 6 tips για να το πετύχεις

29.06.2018
Υγιεινή διατροφή και το Σαββατοκύριακο! 6 tips για να το πετύχεις
Έξι εύκολες ιδέες για να μην ξεφεύγεις ποτέ από το πρόγραμμα

Σαλάτες όλη την εβδομάδα και μόνο γλυκά την Κυριακή; Όλοι αξίζουμε λίγο παραπάνω φροντίδα και χαλάρωση μετά από 5 ημέρες δουλειάς, όμως δεν είναι όλες οι παρασπονδίες ίδιες.

Αν ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή μέσα στην εβδομάδα αλλά το Σαββατοκύριακο αφήνεσαι και... χάνεις τη μπάλα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Και όχι, δεν φταις εσύ γι'αυτό! Εσύ, όμως, μπορείς εύκολα να κάνεις μικρές αλλαγές στις συνήθειές σου ώστε όλα να κυλούν πιο ομαλά και να απολαμβάνεις το Σαββατοκύριακο χωρίς τύψεις!

Δες παρακάτω 6 διατροφικά μυστικά για το Σαββατοκύριακο

1. Χαλάρωσε λίγο τη διατροφή σου τις καθημερινές

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα θα είναι cheat day! Όσο πιο αυστηρή είναι όμως η διατροφή σου μέσα στην εβδομάδα, τόσο πιο πολύ θα έχεις ανάγκη για... ξεσάλωμα το Σαββατοκύριακο! Μηδένισε την αίσθηση της στέρησης επιτρέποντας στον εαυτό σου να απολαύσει κάτι που θέλει μέσα στην εβδομάδα.

2. Μην κάνεις "ελεύθερες μέρες"

Αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργεί για κάποιους ανθρώπους αλλά εμποδίζει το χάσιμο βάρους σε άλλους. Αν αυτές οι ημέρες σε σώζουν από την... τρέλα τότε συνέχισέ τες. Αν όμως πάντα τρως υπερβολικά και υπερβολικά κακά στην ελεύθερη μέρα σου, τότε ήρθε η ώρα να πεις αντίο.

3. Ξεφορτώσου τα "ΜΗΝ"

Ξέχνα τους κανόνες και μάλιστα όχι μονάχα το Σαββατοκύριακο, αλλά κάθε μέρα! Ψυχολογικά έχουμε μία τάση να θέλουμε οτιδήποτε το απαγορευμένο. Αν όμως επιτρέπεις στον εαυτό σου μικρές παρασπονδίες καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, θα χτίσεις τη διατροφή σου σε μία πιο υγιή βάση.

4. Τι είναι αυτό που σε κάνει να τρως τόσο;

Δεν μιλάμε φυσικά για τον επιφανειακό λόγο "Ήμουν έξω, με φίλους", αλλά για τον βαθύτερο, ουσιαστικό λόγο που σε οδηγεί σε υπερφαγία και που είναι περισσότερο ψυχολογικός. Εξέτασε την περίπτωση να νιώθεις πολύ στρες, άγχος, στεναχώρια ή μοναξιά, κατάγραψέ τα σε ένα ημερολόγιο, και σιγά σιγά θα αρχίσεις να βλέπεις ένα μοτίβο που αν κατανοήσεις θα καταφέρεις και να αλλάξεις!

5. Αφοσιώσου σε διάφορες εργασίες

Είτε πρόκειται για δουλειές του σπιτιού, είτε για ψώνια έξω, είτε για μια συνάντηση με φίλους, όταν έχεις κάτι να κάνεις, μάλλον δύσκολα θα νιώσεις λιγούρα! Ακόμα και το να διαβάσεις ένα βιβλίο, ή να πας μια βόλτα με τα πόδια, είναι αρκετό για να σε κρατήσει μακριά από το... ψυγείο!

6. Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ

Όλοι θέλουμε ένα ποτήρι κρασί το μεσημέρι του Σαββάτου όμως το αλκοόλ εκτός από το ότι έχει πολλές θερμίδες, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του ζαχάρου στο αίμα και άρα σε... λιγούρες! Απόφυγε να μεθύσεις και βεβαιώσου πως έχεις φάει καλά πριν να αρχίσεις να πίνεις.