SEX

Στοματικό σεξ: 5 μύθοι που πρέπει να γνωρίζεις

09.09.2024
Στοματικό σεξ: 5 μύθοι που πρέπει να γνωρίζεις
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Για να το απολαύσεις πλήρως.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι μιλούν πιο ανοιχτά για το σεξ, υπάρχουν ακόμη πολλές παρερμηνείες σχετικά με το στοματικό σεξ. Για να κατανοήσεις καλύτερα το θέμα και να ξεπεράσεις κάποιους διαδεδομένους μύθους, ακολουθούν ορισμένες σημαντικές πληροφορίες.

Μύθος #1: Το στοματικό σεξ δεν θεωρείται πραγματικό σεξ

Μερικοί άνθρωποι δεν θεωρούν το στοματικό σεξ ως πραγματική μορφή σεξουαλικής επαφής. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ατόμων το αναγνωρίζουν ως πλήρη σεξουαλική δραστηριότητα, όπως και τα προκαταρκτικά. Το στοματικό μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό ή και το κύριο γεγονός για ένα ζευγάρι.

Μύθος #2: Δεν μπορείς να φτάσεις σε οργασμό

Στην πραγματικότητα, το στοματικό σεξ μπορεί να προσφέρει πιο έντονους και συχνούς οργασμούς, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλες μορφές σεξουαλικής επαφής. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο συνδυασμός κολπικού και στοματικού σεξ αυξάνει τις πιθανότητες οργασμού.

Μύθος #3: Είναι μόνο για προκαταρκτικά

Ενώ πολλοί χρησιμοποιούν το στοματικό ως μέρος των προκαταρκτικών, μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό και μόνο του. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το στοματικό σεξ πιο ικανοποιητικό από τη διείσδυση, καθιστώντας το αυτόνομη δραστηριότητα.

Μύθος #4: Δεν χρειάζεται προφυλάξεις

Παρόλο που το στοματικό σεξ δεν οδηγεί σε εγκυμοσύνη, η μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι πιθανή. Όπως και σε κάθε μορφή σεξουαλικής επαφής, η προστασία είναι απαραίτητη για την αποφυγή ασθενειών.

Μύθος #5: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του HIV

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι να πιστεύεις ότι το στοματικό σεξ δεν μπορεί να μεταδώσει τον HIV. Αν και η πιθανότητα είναι μικρότερη από τη διεισδυτική σεξουαλική επαφή, ο κίνδυνος παραμένει, γι' αυτό και η προστασία είναι σημαντική για να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.09.2024 - 00:53