Ποιές στάσεις στο σεξ είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

28.10.2024
Ποιές στάσεις στο σεξ είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
ΠΗΓΗ:@zoepastelle
Οι ασφαλείς στάσεις στο σεξ κατά την εγκυμοσύνη, ανά τρίμηνο

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος που φέρνει μαζί της πολλές αλλαγές, όχι μόνο σωματικές, αλλά και συναισθηματικές. Αν αναρωτιέσαι αν το σεξ είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της κύησης, η απάντηση, εκτός εάν ο γιατρός σου έχει άλλες οδηγίες, είναι «ναι». Η ερωτική επαφή μπορεί να συμβάλλει θετικά στη διάθεση και στη σύνδεση με το σύντροφό σου, ενώ μπορεί και να βελτιώσει την ψυχολογία σου.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι ιδανικές στάσεις και πώς μπορείς να απολαύσεις το σεξ, καθώς το σώμα σου αλλάζει σε κάθε τρίμηνο.

Πρώτο τρίμηνο: Ξεκινώντας με άνεση και ελευθερία

Στην αρχή της εγκυμοσύνης, το σώμα σου μπορεί να βιώνει νέες ορμονικές αλλαγές που ενδέχεται να φέρουν διάφορες σωματικές και συναισθηματικές μεταβολές. Η ναυτία και η κούραση μπορεί να επηρεάζουν τη διάθεσή σου για σεξ, ενώ άλλες φορές ίσως να νιώθεις ιδιαίτερη ερωτική επιθυμία λόγω των ορμονών που κυκλοφορούν έντονα στο σώμα σου.

Στάσεις για το πρώτο τρίμηνο: Οι στάσεις εδώ είναι κυρίως θέμα άνεσης, καθώς το σώμα σου δεν έχει αλλάξει σημαντικά ακόμα. Απόλαυσε τις θέσεις που σου ήταν άνετες πριν την εγκυμοσύνη, όπως η ιεραποστολική ή το να είσαι εσύ από πάνω, καθώς ακόμα δεν υπάρχει η έντονη παρουσία της κοιλιάς που μπορεί να περιορίσει τις κινήσεις σας.

Δεύτερο τρίμηνο: Όταν η ερωτική διάθεση ανθίζει

Το δεύτερο τρίμηνο θεωρείται συχνά το «χρυσό» διάστημα της εγκυμοσύνης. Η ναυτία αρχίζει να υποχωρεί, η ενέργειά σου επανέρχεται, και η αυξημένη αιμάτωση στα γεννητικά όργανα μπορεί να εντείνει την αίσθηση της απόλαυσης. Η κοιλιά σου αρχίζει να μεγαλώνει, αλλά δεν αποτελεί ακόμα εμπόδιο στην ερωτική σας ζωή.

Στάσεις για το δεύτερο τρίμηνο: Σε αυτό το στάδιο, είναι καλό να αποφεύγεις τη στάση που απαιτεί να είσαι ανάσκελα, γιατί η μήτρα αρχίζει να πιέζει τα μεγάλα αγγεία της κοιλιακής χώρας, κάτι που μπορεί να φέρει δυσφορία. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρια για στήριξη ή να δοκιμάσεις στάσεις στις οποίες εσύ είσαι από πάνω ή στα πλάγια (όπως η στάση «κουτάλι») ώστε να ελέγχεις την κίνηση και να νιώθεις άνετα. Εάν θέλεις περισσότερη υποστήριξη, πρόσθεσε μερικά μαξιλάρια για επιπλέον άνεση.

Τρίτο τρίμηνο: Άνεση και ευελιξία με την κοιλιά να κυριαρχεί

Στο τρίτο τρίμηνο, η κοιλιά σου έχει πλέον μεγαλώσει αρκετά και ίσως περιορίζει τις κινήσεις σου. Επέλεξε στάσεις που δεν ασκούν πίεση στην κοιλιά και επιτρέπουν να έχεις τον έλεγχο της κίνησης. Εδώ, η υποστήριξη από τον σύντροφό σου είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μπορείς να απολαύσεις την επαφή χωρίς ενόχληση.

Στάσεις για το τρίτο τρίμηνο: Στάσεις όπως το να είσαι εσύ από πάνω προσφέρουν ευελιξία και έλεγχο στη διείσδυση. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι η στάση «κουτάλι», όπου και οι δύο βρίσκεστε στο πλάι, κατά προτίμηση στο αριστερό πλευρό σου, για να αποφύγεις την πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Αν προτιμάς στάσεις όπως το «στα τέσσερα», βάλε ένα ή δύο μαξιλάρια για υποστήριξη κάτω από την κοιλιά, ώστε να νιώθεις ασφαλής και άνετη.

Tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις την απόλυτη εμπειρία και στην εγκυμοσύνη

  1. Συνεννόηση και άνεση: Μην διστάζεις να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου. Η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να νιώθετε άνετοι και να απολαμβάνετε τη στιγμή.

  2. Δοκιμή και υποστήριξη: Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, πειραματιστείτε με μαξιλάρια και διαφορετικές στάσεις, ώστε να προσαρμόζεστε στις αλλαγές του σώματός σου.

  3. Ασφάλεια και ευελιξία: Ακούγοντας το σώμα σου και τις ανάγκες σου, μπορείς να βρεις τρόπους να απολαμβάνεις τη σεξουαλική επαφή, πάντα με σεβασμό στην άνεση και την ευεξία σου.

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία, και το σεξ μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της συναισθηματικής σας σύνδεσης. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να πειραματιστείς με νέες στάσεις και προσέγγισε την ερωτική σας ζωή με θετική διάθεση, προσαρμόζοντας την εμπειρία στα νέα δεδομένα του σώματός σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.10.2024 - 23:08