Οι τρεις υποψήφιοι και το μέλλον τους

15.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη,, η 35η μέρα στο σπίτι του Big Brother γράφτηκε με τα μελανότερα χρώματα στη ψυχή τριών ενοίκων: του Πρόδρομου, του Γιώργου και της Ρέας. Οι τρεις νέοι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση και την επόμενη Κυριακή το κοινό θα στερηθεί της παρουσίας ενός εξ' αυτών.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η 35η μέρα στο σπίτι του Big Brother γράφτηκε με τα μελανότερα χρώματα στη ψυχή τριών ενοίκων: του Πρόδρομου, του Γιώργου και της Ρέας. Οι τρεις νέοι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση και την επόμενη Κυριακή το κοινό θα στερηθεί της παρουσίας ενός εξ' αυτών. Το άκουσμα των αποτελεσμάτων πάγωσε το χαμόγελο...Colgate του "απόλυτου αρσενικού" από τη Σκόπελο, έκανε τον "Τσάκα" να χειροκροτήσει και ωσάν τον Δήμο Σταρένιο να μονολογεί: "Άτιμες γυναίκες θα δείτε τι θα πάθετε" και τη "Μάρθα Βούρτση" του σπιτιού - ω, τι πρωτότυπο- να βάλει τα κλάματα.

Η Κατερίνα, η οποία καθόταν δίπλα της προσπάθησε να την παρηγορήσει με ένα χάδι, όμως η ψυχολογική κατάστασή της ήταν τέτοια που ακόμη και ο Κώστας να της έδινε ένα σβουριχτό φιλάκι, αυτή εκεί το δάκρυ κορόμηλο. Οι "κουμπάροι" αν και στην αρχή φάνηκε πως πήραν ψύχραιμα το θέμα, τη Δευτέρα ήταν μες στη λύπη και ο καθιερωμένος πρωινός καφές τους στην κουζίνα θύμιζε ταινία...Θόδωρου Αγγελόπουλου. Όλη την ώρα ήταν αμίλητοι και το μόνο που ακουγόταν από αυτούς ήταν το αισθησιακό ρούφηγμα "φρουου". Μία ώρα μετά ο Πρόδρομος πήρε το λόγο, εκφράζοντας την ανησυχία του "Αν φύγει άνδρας την επόμενη Κυριακή θα έρθει μεγάλη θύελλα" είπε, για να συμφωνήσει ο Γιώργος, ο οποίος από την αρχή το φωνάζει: "Οι γυναίκες ζηλεύουν η μία την άλλη".

Αυτό, με έμμεσο τρόπο το είπε και η Ρέα, η οποία κλαίει και χτυπιέται ποια είναι η διπρόσωπη που την ψήφισε δαγκωτό. Γιατί εντάξει από τους άνδρες πάνω κάτω το περίμενε. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι γυναίκες του σπιτιού δεν ξέρουν να αναγνωρίζουν "Τον άνδρα το σωστό, τον βαρύ, τον καραμπουζουκλή", διότι δεν εξηγείται διαφορετικά ότι και οι πέντε έδωσαν από μια ψήφο στον Πρόδρομο. Μα να μην εκτιμήσουν καθόλου τα φώτα που τους έδωσε τις προάλλες για το πώς πρέπει να είναι σωστός ο άντρας: Βασικά ο σωστός άντρας πρέπει 1. να πέρδεται και 2. να ρεύεται! Απορώ, όμως, τι θα κάνουν άμα φύγει η Ρέα. Όταν την ψήφιζαν δε σκέφτηκαν ότι θα πεινάσουν; Γιατί, ποια θα τους μαγειρεύει, ποια θα τους πλένει; Θα βρωμίσουν, κατσαρίδες θα πιάσει το "τριαράκι". Αυτό, που προβληματίζει την περιπτερού μου είναι το μέλλον όποιου αποχωρήσει. Θα βολευτούν σαν τη Μαιρουλα; Ο Γιώργος, μάλλον θα επιστρέψει σπίτι του και θα ασχοληθεί με την εντατική φροντίδα των ραπανακίων, μπρόκολων, κουνουπιδιών και αγγουριών. Ο Πρόδρομος παίζεται, κοροϊδεύοντας τη Μαιρούλα επέδειξε υποκριτικό ταλέντο και ίσως και να τον πάρει ο Κούρκουλος στο Εθνικό Θέατρο, επειδή πάλι έχει φωνή αηδονιού, ίσως να τον ζητήσει δίπλα του ο Πλούταρχος. Η δε Ρέα, θα είναι η τυχερότερη όλων: θα πάει στον Πρωινό Καφέ, ως βοηθός της Βέφας και στο "Καλημέρα Ζωή" ως η χαμένη αδελφή της Ηλέκτρας, η οποία έχει μπλέξει στα δίχτυα των ναρκωτικών και ο άντρας που την εκδίδει της έχει πάρει το παιδί για να την εκβιάζει να συνεχίσει τη δουλειά στο πεζοδρόμιο.