Ήμουν κι εγώ Επίδαυρο...

25.08.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Άρωμα Χόλιγουντ είχε για δύο μέρες η Επίδαυρος, αφού το Φεστιβάλ Επιδαύρου ολοκληρώθηκε με την παράσταση «Το χειμωνιάτικο παραμύθι», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Ίθαν Χοκ και την σκηνοθέτησε
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Άρωμα Χόλιγουντ είχε για δύο μέρες η Επίδαυρος, αφού το Φεστιβάλ Επιδαύρου ολοκληρώθηκε με την παράσταση «Το χειμωνιάτικο παραμύθι», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Ίθαν Χοκ και την σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με Όσκαρ, Σαμ Μέντες. Τα ισχυρά ονόματα του Χόλιγουντ ήταν ένας καλός λόγος για να βρεθούν στο αρχαίο θέατρο διάσημοι συνάδελφοι τους, αλλά και πολλοί Έλληνες celebrities, οι οποίοι έκαναν «παρέλαση» την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ.

Ειδικά την Παρασκευή δεν προλάβαινες να μετράς «επώνυμες» παρουσίες, χάνοντας ακόμη και το λογαριασμό. Το Σάββατο ήταν λίγο πιο χαλαρά, αν και η παρουσία του Κέβιν Σπέισι (με καπελάκι φορεμένο ανάποδα) ήταν η πιο ηχηρή. Πάντως, κι εμείς που πήγαμε Παρασκευή στην Επίδαυρο δεν έχουμε κανένα παράπονο, αφού στις πρώτες σειρές του θεάτρου βρέθηκε ο Τζέρεμι Άιρονς. Στην παράσταση έπαιζε η σύζυγός του, Σινέντ Κιουζακ και ο διάσημος ηθοποιός παρακολούθησε την παράσταση και τις δύο μέρες. Την πρώτη μέρα συνοδευόταν από το γιο του, ήταν φανερά αδυνατισμένος, ενώ φορούσε κίτρινο παντελόνι και ιδίου χρώματος καπελάκι και όπως καταλαβαίνεις δύσκολα μπορούσε ο θεατής να καταλάβει ότι επρόκειτο για τον Άιρονς.

Οι φωτογράφοι, πάντως, τον πήραν χαμπάρι και τα φλας άστραψαν και βρόντηξαν πάνω του. Ε, μετά από αυτό τον κατάλαβε και ο κόσμος, οπότε μέχρι να πάρει θέση, δε σταμάτησαν να τον χειροκροτούν. Ωστόσο, το όλο τζέρτζελο και τα φλας δεν του άρεσαν και το Σάββατο φορώντας καφτάνι προτίμησε να καθίσει στις πάνω σειρές μακριά από τις κάμερες. Και οι δικοί μας celebrities μια χαρά χαλαροί και άνετοι ήταν, αποφεύγοντας τις υπερβολές προηγούμενων χρόνων ή άλλων εκδηλώσεων. Οι περισσότερες κυρίες προτίμησαν ένα διακριτικό μακιγιάζ, απλό ντύσιμο και χαμηλά παπούτσια, ενώ η Βίκυ Καγιά (που δεν έχει ανάγκη και μας το δείχνει στα... μούτρα) έσκασε μύτη άβαφτη στο θέατρο. Το μοντέλο συνόδευε ο αγαπημένος της, Νίκος Κριθαριώτης, ενώ η ίδια δε σταμάτησε να χαμογελάει στον κόσμο και το φακό. Αφού την έβλεπα τόσο χαρωπή που έλεγα «τώρα, θα σηκωθεί όρθια να φωνάξει ότι μας αγαπάει όλους».

Η Σμαράγδα Καρύδη, πάλι, ήταν το αντίθετο της Καγιά. Και να την γαργάλαγες, το χειλάκι της δε νομίζω να έσκαγε στο ελάχιστο. Αλλά να μου πεις: «Στην Επίδαυρο ήταν, όχι στις Γυναίκες της χρονιάς». Σωστό, αγαπημένε μου. Πάντως, η ιδέα να ντυθεί στα πράσινα σατέν δεν ήταν και τόσο πετυχημένη. Μαζί με την Καρύδη ήταν ο Θοδωρής Αθερίδης και η Βίκυ Βολιώτη. Πίσω τους ακριβώς καθόταν ο Γιάννης Μπέζος με τη σύζυγό του, Ναταλία Τσαλίκη η οποία προτίμησε μια κίτρινη ολόσωμη φόρμα. Χμ. Εκεί, βρέθηκε και η Χρυσούλα Διαβάτη με τον σύζυγο της, Νικήτα Τσακίρογλου, η οποία πριν αρχίσει η παράσταση φρόντισε να χαιρετήσει με μεγάλη θέρμη όσους γνωστούς της έβλεπε στις πρώτες σειρές.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μόνιμος θαμώνας Επιδαύρου, αυτή τη φορά συνοδευόταν από την κόρη του, Μαρία Ελένη και κάποιους φίλους αυτής, ενώ η κόρη δεν άφησε λεπτό το μπράτσο του πατέρα της και με κάθε ευκαιρία του έδινε κι ένα τρυφερό φιλί. Μάλλον, η επιλογή της παράστασης θα ήταν του μπαμπά και η κόρη την καταχάρηκε. Φιλί, φιλί. Επίσης, ήταν ο τέως Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία, τον γιο Παύλο, τη νύφη Μαρί Σαντάλ, την κόρη Αλεξία και τον γαμπρό Μοράλες. Ουφ, πιάστηκε το χέρι μου να γράφει την οικογένεια. Ο Νικόλαος που προτιμούσα να δω την έκανε για Σπέτσες με γαλαζοαίματους φίλους.

Ποιον άλλον πήρε το μάτι μου; Την εντυπωσιακή σύζυγο του «Τζίγγερ», Μελίσσα Βαρδινογιάννη με εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα (sic), τον Μιχάλη Ρέππα και τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, τον Παναγιώτη Μπουγιούρη κ.α. Μετά το τέλος, οι συντελεστές της παράστασης (μαζί και ο Τζέρεμι Άιρονς) βρέθηκαν σε γνωστή ταβέρνα της Παλαιάς Επιδαύρου, ενώ στα διπλανά τραπέζια ήταν και η Βίκυ Βολιώτη με την παρέα της.