Και τραγουδίστρια η Ιακωβίδου

26.06.2001
Πολυαγαπημένε μου Σωτήρη, νωρίς το μεσημέρι κι ενώ μαγείρευα καλαμαράκια για να φάω, άκουσα στην TV ένα νέο που μου έριξε την κουτάλα από τα χέρια. Η Χριστίνα Ιακωβίδου θα βγάλει δίσκο. Κι όταν λέμε δίσκο, εννοούμε μουσικό, σαν αυτό του Πλούταρχου, της Βίσση και των άλλων τυχερών μελλοντικών συναδέλφων της.
Πολυαγαπημένε μου Σωτήρη,


Νωρίς το μεσημέρι κι ενώ μαγείρευα καλαμαράκια για να φάω, άκουσα στην TV ένα νέο που μου έριξε την κουτάλα από τα χέρια. Η Χριστίνα Ιακωβίδου θα βγάλει δίσκο. Κι όταν λέμε δίσκο, δεν εννοούμε να βγει στην πλατεία Κολωνακίου με ένα ασημένιο πιάτο με χρυσό περίγραμμα στολισμένο από πέτρες Σβαρόφσκι, και να ζητεί από τους θαμώνες να συνδράμουν με τον οβολό τους στην ενίσχυση της οργάνωσης "Αδικημένες & Παρεξηγημένες Γυναίκες Οδοντίατροι με Ντοκτορά στο Μπέβερλι Χιλς".

Πρόκειται να βγάλει δίσκο κανονικό, σαν αυτό του Πλούταρχου, της Βίσση και των άλλων τυχερών μελλοντικών συναδέλφων της. Αν και για να είμαι δίκαιη απέναντι στην επιστήμονα, η δουλειά της δεν θα είναι ίδια με των προαναφερθέντων ή άλλων ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς ουδείς αοιδός μας έχει πει μέχρι σήμερα Rock n Roll τραγούδια. Αλλά και πάλι, για να είμαι δίκαιη απέναντι στον Λιτλ Ρίτσαρντ και τον Ελβις, τα άσματα της Χριστίνας θα είναι κάπως διαφοροποιημένα.

Μάλλον, θα σε έχω μπερδέψει. Λοιπόν, η οδοντίατρος τον καιρό που ζούσε στο Λος Άντζελες, στα κοσμικά πάρτι που την καλούσαν οι εκεί celebrities άκουγε κυρίως Rock n Roll μουσική. Με αυτή ξεφάντωνε, με αυτή ερωτευόταν, αυτή έβαζε στο πανάκριβο τραντζιστοράκι της για να κοιμηθεί. Όπως καταλαβαίνεις, ήταν γι αυτή must. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, έφερε μαζί της μερικούς δίσκους, ενώ την άκουγε μόνο από το Radio Gold του Μαστοράκη. Βλέπεις, στα κλαμπ ήταν της μόδας η ελληνική μουσική και το ανέβασμα στα τραπέζια, της μπάρες, τις καρέκλες κι όπου άλλου μπορείς να φανταστείς.

Το Χριστινάκι αμέσως προσαρμόστηκε και εισήγαγε τα νέα ήθη στα must της. Έτσι, σήμερα, λίγα χρόνια μετά, και ύστερα από αναρίθμητες επισκέψεις στη Μύκονο και τα mainstream club, ανακάλυψε ένα νέο είδος μουσικής, τη Rock n Roll, με εισαγωγή τσιφτετελιού και τη συνοδεία πιάνου. Στο νέο της cd single θα περιέχονται τρία τραγούδια. Το πρώτο θα είναι Rock n Roll, στο δεύτερο θα παίζει μόνο πιάνο - ως γόνος καλής οικογενείας έχει κάνει μαθήματα στα νιάτα της - και το τρίτο θα είναι ένα τσιφτετέλι αλλιώτικο από τα άλλα.

Σίγουρα, θα αναρωτιέσαι πότε θα κυκλοφορήσει το cd για να πας σε κάνα πλανόδιο μαύρο να το αγοράσεις. Έχε υπομονή Σώτο μου, διότι θα αργήσει να έρθει. Η Χριστίνα θα κάνει πρώτα τις καλοκαιρινές της διακοπές στο Λος Άντζελες και τη Μύκονο και μετά από Σεπτέμβρη, που ανοίγουν τα σχολεία κι έρχονται τα πρωτοβρόχια, θα στρωθεί στη δουλειά.