DIY Time! Μάσκα με γιαούρτι για να ανακουφιστείς αν κάηκες από τον ήλιο

DIY Time! Μάσκα με γιαούρτι για να ανακουφιστείς αν κάηκες από τον ήλιο
ΠΗΓΗ:@barbarakristoffersen
Πήγες για μπάνιο στη θάλασσα και κάηκες από τον ήλιο; Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κουζίνα σου.

Πηγαίνεις για μπάνιο στη θάλασσα, χαλαρώνεις φορώντας το αντιηλιακό, γιατί νομίζεις ότι ο ήλιος δεν θα σε κάψει, και κάθεσαι ώρες ολόκληρες στην ξαπλώστρα απολαμβάνοντας τον ήλιο. Το αποτέλεσμα; Κάψιμο στην πλάτη και αδυναμία να σηκωθείς.

Αν σου συνέβη κάτι τέτοιο αυτό το αυτές τι ημέρες, μην ανησυχείς και μην τρέχεις αμέσως στο φαρμακείο. Η λύση είναι στην κουζίνα και το ψυγείο σου και δεν είναι άλλη από το γιαούρτι με μέλι. Ναι, μπορείς να φτιάξεις μια ανακουφιστική μάσκα με αυτά τα δύο συστατικά και θα νιώσεις καλύτερα αμέσως.

DIY Μάσκα ενυδάτωσης για το σώμα και τα μαλλιά με δύο μόνο υλικά

Η συνταγή για την μάσκα με γιαούρτι και μέλι

Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα, θα χρειαστείς:

-2 κουταλιές μέλι

-6 κουταλιές πρόβειο γιαούρτι

Ανακάτεψε καλά τα υλικά σε ένα μπολ και άπλωσε τη μάσκα στην πλάτη σου. Θα χρειαστείς βοήθεια από κάποιον άλλο για να την εφαρμόσεις σωστά. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά, ξαπλωμένη μπρούμυτα, και στη συνέχεια κάνε μπάνιο με χλιαρό προς δροσερό νερό. Απόφυγε το ζεστό νερό γιατί θα επιδεινώσει το έγκαυμα.

Τα οφέλη του μελιού και του πρόβειου γιαουρτιού

Το μέλι περιέχει περισσότερα από 300 θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη B, σίδηρο, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία χαρίζουν λάμψη στο δέρμα. Έχει αντιβακτηριακές και θεραπευτικές ιδιότητες, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ενυδατικό, και βοηθά σε δερματικές παθήσεις όπως η ακμή. Επίσης, έχει επουλωτική δράση και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας.

{https://www.instagram.com/p/C8fPZSpO7mU/}

Το πρόβειο γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά και λιπαρά, που θρέφουν το αφυδατωμένο δέρμα, το μαλακώνουν και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας. Τι περιμένεις λοιπόν; Φτιάξε τη DIY μάσκα και ανακούφισε το έγκαυμα στην πλάτη σου!

Τελευταία τροποποίηση στις 26.07.2024 - 15:21