Body care: Πώς να έχεις βελούδινες φτέρνες όλο το καλοκαίρι

Body care: Πώς να έχεις βελούδινες φτέρνες όλο το καλοκαίρι
Image by freepik
Με την άμμο, τις πέτρες και τα πέδιλα οι φτέρνες μας γίνονται πιο σκληρές το καλοκαίρι. Όλα τα μυστικά για να τις διατηρείς απαλές.

Τα πόδια μας, και ειδικότερα οι φτέρνες, είναι συχνά εκτεθειμένα σε φθορές που μπορούν να οδηγήσουν σε τραχύ και ξηρό δέρμα με έντονες ρωγμές. Αυτό το πρόβλημα, που απασχολεί σχεδόν όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή τρόπου ζωής, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές. Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε απαλές και ενυδατωμένες φτέρνες, ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για επαγγελματικό πεντικιούρ!

Κάντε απολέπιση
Για να αντιμετωπίσετε το ξηρό δέρμα, είναι απαραίτητο να διώξετε τα νεκρά κύτταρα. Αυτό βοηθά στην απορρόφηση των ενυδατικών προϊόντων που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά και επιταχύνει την ανανέωση του δέρματος, κάνοντάς το πιο απαλό και λείο.

Χρησιμοποιήστε κρέμες με ενυδατικά συστατικά
Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν φυσικά έλαια, καθώς αυτά ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα και δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα. Η βαζελίνη, για παράδειγμα, είναι εξαιρετική για τη φροντίδα των φτερνών. Επιπλέον υπάρχουν ειδικές κρέμες για την περιοχή των ποδιών που μπορείς να βρεις στην αγορά και στοχεύουν στην βαθιά ενυδάτωση της περιοχής.

Η συνέπεια είναι σημαντική
Όπως συμβαίνει με κάθε ρουτίνα περιποίησης, η συνέπεια είναι το κλειδί. Για να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή, να τα περιποιείστε τακτικά, ακολουθώντας μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης, όπως ακριβώς κάνετε με τη διατροφή και την άσκηση.

Επιλέξτε σωστά παπούτσια
Η επιλογή του παπουτσιού παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ποδιών σας. Εάν στέκεστε όρθιοι για μεγάλες χρονικές περιόδους, προτιμήστε παπούτσια που προσφέρουν καλή στήριξη. Ανοιχτά σανδάλια συνήθως δεν παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη και μπορεί να ασκούν επιπλέον βάρος και πίεση στα πόδια σας, με αποτέλεσμα οι φτέρνες σας να σκάνε. Εάν η ορθοστασία είναι μέρος της καθημερινότητάς σας, προτιμήστε ανατομικά παπούτσια για καλύτερη υποστήριξη και άνεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.07.2024 - 22:44