DIY: Το πιο εύκολο scrub για απαλά πόδια τώρα το καλοκαίρι

DIY: Το πιο εύκολο scrub για απαλά πόδια τώρα το καλοκαίρι
ΠΗΓΗ:PEXELS
Θα σου «χαρίσει» τα πιο βελούδινα πόδια.

Η φροντίδα των ποδιών δεν περιορίζεται μόνο στο πεντικιούρ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να περιποιηθείς την επιδερμίδα των ποδιών σου, όπως μάσκες και scrubs που μπορείς να βρεις στην αγορά. Ωστόσο, σήμερα θα σου πώ μια οικονομική λύση που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.

Σου αρέσει η ιδέα να δημιουργήσεις ένα DIY scrub που απομακρύνει το ξηρό δέρμα από τα πόδια σου χωρίς να τα αφυδατώνει; Χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά από την κουζίνα σου και δύο λεπτά από το χρόνο σου για να το ετοιμάσεις. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις.

Για το scrub θα χρειαστείς:

-1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

-1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-1/8 φλιτζάνι μέλι

-3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη

Η κρυσταλλική ζάχαρη λειτουργεί τέλεια ως απολεπιστικό. Όταν συνδυάζεται με ενυδατικά συστατικά όπως το ελαιόλαδο και το μέλι, προσφέρει επιπλέον οφέλη στην επιδερμίδα.

Σε ένα καθαρό μπολ, ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Το scrub σου είναι έτοιμο!

Πριν χρησιμοποιήσεις το ενυδατικό scrub, καλό είναι να μουλιάσεις τα πόδια σου σε χλιαρό νερό για περίπου 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Μετά την απολέπιση, θυμήσου να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα ή μάσκα που θα "κλειδώσει" την υγρασία στην επιδερμίδα των ποδιών σου, αφήνοντάς τα απαλότερα.

Γενικά, καλό είναι να αποφεύγεις σκληρά συστατικά στα απολεπιστικά προϊόντα, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σε συνδυασμό με την τριβή.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.07.2024 - 22:58