4 σημεία του σώματος που πιθανώς παραλείπεις και δεν πλένεις σωστά

10.07.2024
4 σημεία του σώματος που πιθανώς παραλείπεις και δεν πλένεις σωστά
Το σώμα σου θα σε ευχαριστεί!

Καθημερινά, αφιερώνουμε χρόνο στην προσωπική μας υγιεινή, σίγουροι ότι έχουμε καλύψει κάθε σημείο του σώματός μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που πιθανόν να παραλείπεις ή να μην πλένεις σωστά. Ας δούμε μαζί τα τέσσερα σημεία του σώματος που συχνά μπορεί να αγνοείς στην καθημερινή σου φροντίδα.

1. Πίσω από τα Αυτιά

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πλένουμε τα αυτιά μας, αλλά τι γίνεται με την περιοχή πίσω από αυτά; Το δέρμα σε αυτή την περιοχή μπορεί να συσσωρεύει ιδρώτα, λιπαρότητα και βρωμιά, ιδιαίτερα αν έχεις μακριά μαλλιά. Η λύση; Όταν πλένεις το πρόσωπό σου ή κάνεις ντους, δώσε λίγη προσοχή και σε αυτό το σημείο. Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό ή σαπούνι και ξέπλυνε καλά.

2. Ο Αφαλός

Ο αφαλός είναι ένα από τα σημεία που πολύ συχνά παραβλέπουμε. Είτε είναι επίπεδος είτε πιο βαθύς, μπορεί να συγκεντρώσει βρωμιά και βακτήρια. Ο καλύτερος τρόπος για να το καθαρίσεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια μπατονέτα βουτηγμένο σε ζεστό νερό με λίγο σαπούνι ή ένα αντισηπτικό διάλυμα. Καθάρισέ τον απαλά και σιγουρέψου ότι τον ξεπλένεις καλά για να αποφύγεις ερεθισμούς.

3. Κάτω από τα νύχια

Τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με πολλά πράγματα καθημερινά, οπότε είναι φυσικό να συσσωρεύεται βρωμιά κάτω από τα νύχια μας. Ακόμα κι αν πλένεις τα χέρια σου συχνά, μπορεί να παραβλέπεις αυτή την περιοχή. Χρησιμοποίησε μια μπατονέτα στην οποία έχεις βάλει σαπούνι ή ακόμα και την άκρη ενός άλλου νυχιού για να καθαρίσεις απαλά κάτω από τα νύχια σου. Έτσι, θα απομακρύνεις τα βακτήρια και θα μειώσεις τον κίνδυνο μολύνσεων.

4. Τα πέλματα και τα δάχτυλα των ποδιών

Συχνά, όταν κάνουμε ντους, πλένουμε γρήγορα τα πόδια μας και δεν δίνουμε αρκετή προσοχή στα πέλματα και τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτά τα σημεία, ωστόσο, μπορεί να συγκεντρώνουν ιδρώτα, βρωμιά και βακτήρια, ιδιαίτερα αν φοράς κλειστά παπούτσια όλη μέρα. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα για να πλύνεις καλά τα πέλματα και ανάμεσα στα δάχτυλα. Μην ξεχνάς να τα στεγνώνεις καλά μετά το ντους, για να αποφύγεις την ανάπτυξη μυκήτων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η καθαριότητα του σώματος δεν αφορά μόνο την υγιεινή, αλλά και την ευεξία μας. Λίγη επιπλέον φροντίδα σε αυτά τα παραμελημένα σημεία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οπότε, την επόμενη φορά που θα κάνεις ντους, αφιέρωσε λίγα λεπτά παραπάνω και δώσε προσοχή σε αυτά τα σημεία. Το σώμα σου θα σε ευχαριστήσει!

Τελευταία τροποποίηση στις 09.07.2024 - 23:52