Πώς θα κάνετε layering το αντιηλιακό με τα προϊόντα του skincare σας

Πώς θα κάνετε layering το αντιηλιακό με τα προϊόντα του skincare σας
ΠΗΓΗ:@gigihadid
Πρώτα τα προϊόντα skincare και μετά το αντιηλιακό ή το ανάποδο;

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για την προστασία της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται πώς να το συνδυάσουν σωστά με τα υπόλοιπα προϊόντα skincare. Παρακάτω εξηγούμε τον σωστό τρόπο εφαρμογής.

Σωστή σειρά εφαρμογής

Όταν πρόκειται για αντηλιακό και περιποίηση της επιδερμίδας, ο βασικός κανόνας είναι ότι το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται πάντα τελευταίο. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας και εφαρμόσετε το serum και την ενυδατική σας κρέμα, το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή του αντηλιακού. Αυτό είναι απαραίτητο διότι το SPF πρέπει να παραμένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας για να παρέχει την απαραίτητη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Επιπλέον αντηλιακή προστασία

Ακόμα κι αν κάποια από τα προϊόντα περιποίησης περιέχουν SPF, συνιστάται η εφαρμογή επιπλέον αντηλιακού για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία. Είναι σημαντικό να περιμένετε μερικά λεπτά μεταξύ των εφαρμογών για να επιτρέψετε στα προϊόντα να απορροφηθούν σωστά από την επιδερμίδα σας.

Σωρευτική προστασία

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η προστασία από τον ήλιο δεν αθροίζεται. Αν χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με SPF 20 και ένα άλλο με SPF 30, η συνολική προστασία δεν θα είναι SPF 50, αλλά θα υπερισχύσει το προϊόν με το μεγαλύτερο SPF. Επιπλέον, πολλές κρέμες προσώπου προστατεύουν μόνο από τις ακτίνες UVB και όχι από τις UVA, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος. Για τον λόγο αυτό, η χρήση αντηλιακού στο τέλος της ρουτίνας σας είναι απαραίτητη για ολοκληρωμένη προστασία.

sunscreen skincare 0360c

Με αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι το αντηλιακό σας θα παρέχει τη μέγιστη προστασία, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε όλα τα οφέλη από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.07.2024 - 23:06