Beauty secrets: Tips για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ σου

Beauty secrets: Tips για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ σου
ΠΗΓΗ:@betina_goldstein

Το μανικιούρ αποτελεί ένα από τα στοιχεία που προσδίδουν την τελική πινελιά κομψότητας στις εμφανίσεις μας. Ποια δεν νιώθει υπέροχα όταν ανανεώνει το μανικιούρ της, επιλέγοντας ένα εντυπωσιακό χρώμα ή ένα super stylish nail trend; Γι' αυτό, σήμερα θα μοιραστούμε τα μυστικά που θα κάνουν το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο, ώστε να διατηρείς το αποτέλεσμα αναλλοίωτο για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πες «ναι» σε έλαιο για ενυδάτωση της επιδερμίδας

Για να διατηρήσεις τα νύχια σου υγιή και να παρατείνεις τη διάρκεια του μανικιούρ σου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς καθημερινά ένα λάδι επιδερμίδας. Το βήμα αυτό πρέπει να ακολουθεί αμέσως μετά το στέγνωμα του βερνικιού. Οι βιταμίνες του ελαίου θα κρατήσουν τα νύχια και τα πετσάκια ενυδατωμένα, μειώνοντας την πιθανότητα σπασίματος ή σκισίματος. Αν δεν θέλεις να αγοράσεις ειδικό προϊόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.

Όχι πολλές στρώσεις βερνικιού

Πέρα από τη βάση και το top coat, θα πρέπει να εφαρμόζεις μόνο 1-2 στρώσεις του χρώματος που επιλέγεις. Εάν εφαρμόσεις περισσότερες στρώσεις, το βερνίκι θα γίνει πιο επιρρεπές στο σπάσιμο και παχύ. Επέλεξε μια απόχρωση που παρέχει την επιθυμητή απόδοση με λιγότερες στρώσεις.

Προσοχή στις άκρες

Όταν ένα μανικιούρ αρχίζει να χαλάει, αυτό συνήθως ξεκινά από τις άκρες των νυχιών. Για να το αποτρέψεις, εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα βερνικιού στις άκρες μετά τη δεύτερη στρώση και πριν το top coat. Αυτό θα σφραγίσει και θα προστατεύσει τις άκρες, παρατείνοντας τη διάρκεια του μανικιούρ.

Συχνή εφαρμογή top coat

Παρότι πολλές στρώσεις χρώματος δεν είναι καλές, η τακτική εφαρμογή top coat είναι απαραίτητη. Ανανεώνεις το top coat κάθε δύο ή τρεις ημέρες, προσθέτοντας ένα νέο στρώμα προστασίας στο βερνίκι. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα σε ολόκληρο το νύχι και σφράγισε τις άκρες με ένα πιο λεπτό στρώμα.

Πες «αντίο» στο καυτό νερό

Η χρήση ζεστού νερού μπορεί να κάνει το βερνίκι να ξεφλουδίζει και να σπάει. Καλό θα είναι να αποφεύγεις το πολύ ζεστό νερό για κάποιο διάστημα, ώστε να διατηρήσεις το μανικιούρ σου αναλλοίωτο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσεις να απολαύσεις το μανικιούρ σου για περισσότερο χρόνο, διατηρώντας το όμορφο και λαμπερό.