Γιατί δεν πρέπει να κάνεις skip το conditioner σε κάθε λούσιμο

Γιατί δεν πρέπει να κάνεις skip το conditioner σε κάθε λούσιμο
ΠΗΓΗ:@rosiehw
Εσύ χρησιμοποιείς conditioner σε κάθε σου λούσιμο;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είναι πραγματικά απαραίτητο να χρησιμοποιείς conditioner κάθε φορά που λούζεις τα μαλλιά σου; Ίσως σκέφτεσαι ότι θα σου πάρει επιπλέον χρόνο ή ότι θα βαρύνει τα μαλλιά σου, ειδικά αν έχεις λεπτή ή λιπαρή τρίχα. Ωστόσο, το conditioner είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό βήμα στη ρουτίνα σου, είναι το κλειδί για να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή, δυνατά και λαμπερά, μακροπρόθεσμα.

Γιατί το Conditioner είναι απαραίτητο;

Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το conditioner είναι ουσιαστικά το προϊόν που «κλειδώνει» όλα τα οφέλη του λουσίματος στα μαλλιά σου. Το σαμπουάν καθαρίζει την τρίχα, ανοίγοντας την επιδερμίδα της για να απομακρύνει ρύπους και λιπαρότητα. Εκεί έρχεται το conditioner: σφραγίζει την επιδερμίδα της τρίχας, κλείνοντας μέσα της τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία που χρειάζονται τα μαλλιά σου για να παραμείνουν υγιή και απαλά. Χωρίς αυτό, τα μαλλιά σου μπορεί να γίνουν ξηρά, θαμπά και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείς Conditioner;

Η απάντηση είναι απλή: κάθε φορά που λούζεις τα μαλλιά σου. Ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών που έχεις, το conditioner βοηθά να επαναφέρεις την υγρασία και τη θρέψη που χάνεται κατά τη διαδικασία του καθαρισμού. Ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείς σαμπουάν που αφαιρεί φυσικά έλαια ή έχεις συχνή επαφή με το θερμικό styling, το conditioner είναι απαραίτητο.

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο Conditioner

Το σημαντικό είναι να επιλέγεις το σωστό προϊόν για τον τύπο μαλλιών σου. Εάν έχεις ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, επέλεξε ένα ενυδατικό conditioner που θα σου χαρίσει βαθιά θρέψη. Αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά ή λιπαρά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο ελαφρύ προϊόν που δεν θα τα βαραίνει. Μην ξεχνάς ότι τα conditioner συνήθως συνοδεύουν το αντίστοιχο σαμπουάν τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να βρεις τη σωστή σειρά για εσένα.

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το Conditioner

Και μια μικρή υπενθύμιση: η σωστή χρήση του conditioner είναι το παν. Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα και εστίασε κυρίως στις άκρες, όπου τα μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά και φθαρμένα. Αν τα μαλλιά σου χρειάζονται επιπλέον θρέψη και επανόρθωση, μπορείς να το εφαρμόσεις και στις ρίζες ως θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, αλλά πρέπει να ξεπλύνεις καλά. Όσο για την ποσότητα; Μην υπερβάλλεις, γιατί και η υπερβολή δεν φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να φαίνεται ότι το conditioner είναι απλώς ένα επιπλέον βήμα, όμως στην πραγματικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών σου. Με την τακτική του χρήση, θα δεις διαφορά στην υφή, την εμφάνιση και τη δύναμη των μαλλιών σου. Επομένως, την επόμενη φορά που θα μπεις στη διαδικασία να λούσεις τα μαλλιά σου, μην παραλείψεις αυτό το βήμα, τα μαλλιά σου θα σε ευχαριστούν!

Τελευταία τροποποίηση στις 06.10.2024 - 19:15

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ