Eau de toilette ή Eau de parfum: Ποιο διαρκεί περισσότερο;

Eau de toilette ή Eau de parfum: Ποιο διαρκεί περισσότερο;
ΠΗΓΗ:PEXELS
Εσυ τι προτιμάς για την καθημερινότητά σου;

Η διαφορά μεταξύ του Eau de Toilette και του Eau de Parfum είναι πιο απλή από όσο νομίζεις. Όλα εξαρτώνται από τη συγκέντρωση των αρωματικών ελαίων. Για να το βάλεις σε πλαίσια, η συγκέντρωση του Eau de Toilette κυμαίνεται από 8% έως 12%, ενώ του Eau de Parfum από 12% έως 18%. Αυτό σημαίνει ότι το Eau de Parfum είναι πάντα πιο συμπυκνωμένο και, κατά συνέπεια, πιο έντονο.

Ποιο διαρκεί περισσότερο;

Τώρα, ας δούμε αν το Eau de Parfum διαρκεί περισσότερο από το Eau de Toilette. Η αλήθεια είναι ότι, λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης αρωματικών ελαίων, το Eau de Parfum έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι το άρωμα εξελίσσεται διαφορετικά στο δέρμα σου με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας πιο έντονη και μακροχρόνια αίσθηση.

Αλλά, όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και τα αρώματα έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας για το πόσο διαρκεί ένα άρωμα, καθώς εξαρτάται από τη μάρκα και τον τρόπο αποθήκευσής του. Αν παρατηρήσεις ότι το άρωμα έχει οξειδωθεί, έχει αλλάξει χρώμα ή μυρωδιά, όπως να αποκτήσει ξινή ή μεταλλική νότα, είναι καλύτερα να το αποχαιρετήσεις.

Γενικά, η σωστή αποθήκευση είναι το Α και το Ω. Κράτα τα αρώματά σου σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Αν και μπορεί να είναι βολικό να τα έχεις στο μπάνιο για άμεση χρήση, η υγρασία μπορεί να τα χαλάσει. Επίσης, φρόντισε να αποφεύγεις την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να τα φθείρει πιο γρήγορα.

Ναι, αλλά ποιο να διαλέξω;

Αν αναρωτιέσαι τι να διαλέξεις τελικά, το Eau de Toilette είναι πιο κατάλληλο για τις καθημερινές ημέρες και τι δουλειά, ενώ το Eau de Parfum είναι ιδανικό για βραδινές εξόδους που θέλεις να διαρκέσει περισσότερο. Μην ξεχνάς να λάβεις υπόψη τη θερμοκρασία και την εποχή. Σε ζεστά και υγρά κλίματα, ένα φρέσκο Eau de Toilette μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ σε πιο δροσερές μέρες, το Eau de Parfum μπορεί να προσφέρει εκείνη τη ζεστασιά και βάθος που χρειάζεσαι.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.10.2024 - 16:42