Μονακό: H Charlene σε κλινική ψυχικής υγείας - Συγκινούν τα δημόσια μηνύματα των πριγκιπόπουλων προς τη μητέρα τους

19.11.2021
Μονακό: H Charlene σε κλινική ψυχικής υγείας - Συγκινούν τα δημόσια μηνύματα των πριγκιπόπουλων προς τη μητέρα τους
Οι Μονεγάσκοι γιορτάζουν την εθνική τους επέτειο σήμερα (19/11/2021) όμως το κλίμα στην οικογένεια του Μονάχη τους είναι βαρύ.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική γιορτή του Μονακό, η πριγκιπική οικογένεια δίνει το "παρών" στη δοξολογία και μετά παρακολουθεί τις εκδηλώσεις από τα μπαλκόνια του παλατιού, χαιρετώντας τον κόσμο που συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει -και να δει εκείνους από κοντά.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά καθώς η σκιά της περιπέτειας υγείας της πριγκίπισσας Charlene έπεσε κάπως πιο βαριά επάνω από το παλάτι.

Η επιστροφή ύστερα από απουσία 6 μηνών

Η Charlene είχε επισκεφτεί τη γεννέτειρά της, Νότιο Αφρική, τον Μάιο, προκειμένου να προωθήσει τους σκοπούς του Ιδρύματός της για τη σωτηρία των ελεφάντων. Ένα πρόβλημα υγείας, όμως, άλλαξε τα σχέδια που την ήθελαν να επιστρέφει κάποια στιγμή και η ίδια υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, έχοντας, μάλιστα καταρρεύσει κάποια στιγμή.

Charlene: Η πριγκίπισσα του Μονακό που προσπάθησε να το σκάσει τρεις φορές!

Ο Αλβέρτος και τα δίδυμα παιδιά τους την επισκέφτηκαν κάποια στιγμή τον Αύγουστο [επάνω] και τελικά, ύστερα από πολλές αναβολές, η πριγκίπισσα επέστρεψε στο Μονακό στις 8 Νοεμβρίου [κάτω]. Η ανακοίνωση του Παλατιού ήταν σαφής και ήθελε τη Charlene να μη συμμετέχει στους επερχόμενους εορτασμούς για την εθνική επέτειο του πριγκιπάτου καθώς "η υγεία της ήταν ακόμη εύθραυστη και θα χρειαζόταν ηρεμία και απόσταση".

Πρίγκιπας Αλβέρτος: «Η Charlene είναι άρρωστη όχι θυμωμένη»

Η αποκάλυψη τους Αλβέρτου για την πραγματική κατάσταση της υγείας της συζύγου του

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος αποκάλυψε ότι η πριγκίπισσα Charlene εισήχθη σε κλινική ψυχικής υγείας -εκτός Μονακό, για ευνόητους λόγους- όπου θα παραμείνει για αρκετές εβδομάδες "καθώς από τις πρώτες κιόλας ώρες της επιστροφής της στο Μονακό φάνηκε ότι δεν ήταν καλά".

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό People, ο Αλβέρτος εξήγησε ότι αφού κάλεσε οικογενειακό συμβούλιο (με τα δυο αδέλφια της και τη μία νύφη της) η σύζυγός του -η όψη της οποίας είναι εξαιρετικά αδύναμη τον τελευταίο καιρό- αναγνώρισε η ίδια ότι χρειάζεται βοήθεια, την οποία και ζήτησε.

Ο πρίγκιπας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες της ασθένειας για την οποία ακολουθεί θεραπεία η Charlene όμως απέκλεισε καρκίνο και Covid, ενώ υπονόησε σαφώς θέματα ψυχικής ασθένειας λέγοντας ότι "[η Charlene] ένιωθω φορτισμένη ψυχολογικά και δεν ένιωθε ότι μπορούσε να αντιμετωπίσει τα όποια επίσημα καθήκοντά της, τη ζωή γενικότερα, ή ακόμη και την οικογενειακή ζωή". "Υποφέρει από εξάντληση ψυχολογική και σωματική", είπε χαρακτηριστικά ο Αλβέρτος.

"Καθίσαμε μαζί με τους αδελφούς της και τη νύφη της. Είχε ήδη πάρει την απόφασή της και θέλαμε μόνο να την επιβεβαιώσει μπροστά μας. Το ήθελε η ίδια. Γνώριζε ήδη πως το καλύτερο πράγμα για εκείνη ήταν να ξεκουραστεί και να λάβει μία ολοκληρωμένη ιατρική βοήθεια. Και όχι στο Μονακό. Για λόγους ιδιωτικότητας θα έπρεπε να ήταν κάπου εκτός Μονακό", είπε χαρακτηριστικά ο 63χρονος γαλαζοαίματος συμπληρώνοντας ότι τα παιδιά τους, η Gabriella και ο Jaques είναι έτοιμοι να συναντήσουν τη μητέρα τους αμέσως μόλις το ιατρικό team δώσει το ΟΚ.

Τα συγκινητικά μηνύματα των παιδιών

Επιστρέφοντας στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο του Μονακό σήμερα, στεκόμαστε στην παρουσία των πριγκιπόπουλων στο μπαλκόνι του παλατιού κρατώντας ζωγραφιές που ετοίμασαν για να εκφράσουν την αγάπη τους στη μητέρα τους, θυμίζοντας της πόσο τους λείπει.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες ξεχωρίζουν οι αδελφές του Αλβέρτου, Καρολίνα και Στεφανί, καθώς και τα δικά τους παιδιά και εγγόνια. Εξαιρετικά κομψές παρουσίες, όπως πάντα, η Charlotte Casiraghi και οι σύζυγο των αδελφών της (Pierre και Andrea) Tatiana Santo Domingo και Beatrice Boromeo, αντίστοιχα!

Ιδού, περαστικά και αναμένουμε νεότερα: