Στο "σφυρί" η εντυπωσιακή βίλα του Γαλάτη, στη Μύκονο! (φωτό)

02.06.2015
Στο «σφυρί» βγήκε η απίστευτη βίλα του Γιάννη Γαλάτη, στη Μύκονο. Το υπέροχο σπίτι που βρίσκεται στη θέση Φτελιά, πωλείται αντί του ποσού του 1.000.000 ευρώ

ενώ φωτογραφίες από το εσωτερικό του φιλοξενούνται στην κεντρική ιστοσελίδα του παγκοσμίου φήμης οίκου δημοπρασιών και real estate πωλήσεων Christie's.

Το σπίτι αυτό έζησε μεγάλες στιγμές, κυρίως τη δεκαετία του ’60, φιλοξενώντας μεγάλες προσωπικότητες -από την πριγκίπισσα Σοράγια έως τον πρίγκιπα Λεοπόλδο της Βαυαρίας- ενώ το 1973 ενέπνευσε τον Ζάχο Χατζηφωτίου να συγγράψει το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Τα εν οίκω, εν δήμω».

Η βίλα με την εντυπωσιακή θέα διαθέτει εξίσου εντυπωσιακούς χώρους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της. Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του '60 για λογαριασμό του Γιάννη Γαλάτη. Εξάλλου, ο Μυκονιάτης σχεδιαστής επιθυμούσε στο συγκεκριμένο σημείο να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του. Και τα κατάφερε.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος σε καθημερινή εφημερίδα, λίγα χρόνια αργότερα πραγματοποίησε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού την πρώτη επίδειξη μόδας που έγινε ποτέ στο νησί των ανέμων, με καλεσμένους τα πιο λαμπερά πρόσωπα της εποχής!