Eαρινή σύναξη στη Σπιανάδα

31.03.2010
Με πρόσχημα το Πάσχα ο ιδανικός προορισμός για να υποδεχτείτε την άνοιξη είναι η Κέρκυρα. Θα σπάσετε μπότηδες, θα πιείτε τσιτσιμπύρα και θα χορτάσετε με παστιτσάδα μαγειρεμένη με πολύ χοντρό μακαρόνι.

Διαμονή
«Cavalieri Hotel»: Μπαλκόνια με την πιο προνομιακή θέα σε ολόκληρη την πόλη της Κέρκυρας. Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί εξολοκλήρου και προσφέρει σήμερα 5 μονόκλινα δωμάτια, 32 δίκλινα και 9 σουίτες τύπου μεζονέτας τεσσάρων αστέρων. Διεύθυνση: Καποδιστρίου 4, Κέρκυρα, τηλ.: 26610-39041, 39336, www.cavalieri-hotel.com, τιμές: 90-150 ευρώ το δίκλινο.

«Corfu Mare»: Θεματικά δωμάτια, boutique σουίτες και πολυτελείς υπηρεσίες. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα απολαυστικό υδρομασάζ, δοκιμάστε την κρέμα σώματος Hermes με πράσινο τσάι από το σετ ατομικής περιποίησης και τυλιχτείτε στα αφράτα μπουρνούζια. Διεύθυνση: Νικολάου Ζέρβα 5, Κεφαλομάντουκο, Kέρκυρα, τηλ.: 26610-25804, 32550, www.corfumare.gr, τιμές: 80-160 ευρώ το δίκλινο.

«Sokraki Villas»: Σε ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Κέρκυρας, που διατηρεί μέχρι και σήμερα την αυθεντικότητά του, το Σωκράκι, ανακαλύψαμε την «Κίρκη» και τη «Νοσταλγία», δύο βίλες που υπόσχονται να σας κακομάθουν και να σας χαρίσουν ζεστασιά και χαλάρωση. Τηλ.: 26630-22176, www.sokrakivillas.gr.

«Louis Hotels»: Επιλέξτε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία της αλυσίδας σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Κέρκυρας: Αλυκές, Γουβιά, Γλυφάδα και Άγιος Ιωάννης Μελιτειέων. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει (www.louishotels.com).

«Rou Estate»: Στο βορειοανατολικό άκρο της Κέρκυρας, πάνω από το πανέμορφο παλιό ψαροχώρι του Αγίου Στεφάνου (Σινιές), βρίσκεται σκαρφαλωμένος στην πλαγιά ενός λόφου ο αναπαλαιωμένος, πρότυπος οικισμός «Rou Estate». Στις 12 πέτρινες παραδοσιακές κατοικίες θα βρείτε πολυτελείς και πλήρως εξοπλισμένους εσωτερικούς χώρους και ανέσεις για απαιτητικούς. Διεύθυνση: Άγιος Στέφανος, Κέρκυρα, τηλ.: 6977 084501.

Φαγητό
Ιστιοπλοϊκός: Με θέα στα Μουράγια και στο νησάκι του Βίδου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και εμπνευσμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Εξαιρετική η τυρόπιτα με μέλι. Διεύθυνση: Παλαιό Φρούριο, Μανδράκι, τηλ.: 26610-38763, τιμές: 5,5 ευρώ η τυρόπιτα.

«Rex»: Εδώ θα δοκιμάσετε αυθεντική κερκυραϊκή κουζίνα, σοφρίτο δηλαδή και παστιτσάδα, φιλέτο κοτόπουλο με κουμ κουάτ, αλλά και νοστιμότατο, μαστιχωτό ριζότο με μαυρομάτικα φασόλια και λιαστές ντομάτες. Διεύθυνση: Καποδιστρίου 66, τηλ.: 26610-39649, τιμές: 9,5 ευρώ το ριζότο.

«Olympia Mare»: Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νότες από την Ιταλία και τη Γαλλία. Must εδώ είναι η αστακομακαρονάδα και το ριζότο θαλασσινών αρωματισμένο με άνηθο. Διεύθυνση: Μαρίνα Κουβιών, τηλ.: 26610-43300, τιμές: Από 20 ευρώ το άτομο.

«Πιπερίτσα»: Εκτός από τον πρώτο μερακλίδικο της ημέρας και τις κορφιάτικες γεύσεις θα ξεχωρίσετε το λαβράκι με σπανάκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα σαφράν. Διεύθυνση: Πλακάδα Αγίου, τηλ.: 26610-46329, τιμές: 15 ευρώ το λαβράκι.

Γιατί να γιορτάσετε το Πάσχα στην Κέρκυρα

  • Για να παραβρεθείτε στο πιο cult πασχαλιάτικο έθιμο. Στις 6 τα χαράματα της Μεγάλης Παρασκευής στην Παναγία των Ξένων στην πλατεία Κυπριακού Αγώνος πόρτες βροντάνε, πολυέλαιοι σείονται στην αναπαράσταση του σεισμού της Ανάστασης.
  • Για να ρίξετε (και να δείτε) τους μπότηδες: ούτε στάμνες ούτε λαγήνια. Μπότηδες τους λένε οι Κερκυραίοι και τους πετάνε από τα παράθυρα στις 11 το πρωί ακριβώς κάθε Μ. Σάββατο.
  • Για να πείτε το πρώτο «Χριστός Ανέστη» στη Σπιανάδα: πιάστε θέση από νωρίς κοντά στην κυκλική εξέδρα για τις μπάντες στην πάνω πλατεία. Από εκεί θα μπορείτε να χαζέψετε και τα πυροτεχνήματα της μεγάλης γιορτής.

Πώς θα πάτε
Αεροπορικώς σε περίπου 45 λεπτά από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (από 110 ευρώ η απλή μετάβαση). Οδικώς από Αθήνα με τα ΚΤΕΛ Κέρκυρας (τηλ.: 210-5129443) και στη συνέχεια με ferry boat από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (τηλ.: 26650-99400). Συνολικό κόστος: 47,50 ευρώ (απλή μετάβαση).

Aπό τη Φωτεινή Σίμου