Καλλιτέχνες και συγγενείς των θυμάτων μίλησαν σε ειδικό αφιέρωμα του ΜAD για την συγκέντρωση για τα Τέμπη.
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος Νίκος Σταυρακούδης είναι θείος του 28χρονου Δημήτρη που "χάθηκε" στα Τέμπ. «Πριν από 2 χρόνια έχασα τον ανιψιό μου. Θα είμαι κι εγώ στο Σύνταγμα μαζί με τον όχλο όπως μας αποκάλεσαν. Τρομοκρατία δεν είναι τα επεισόδια αλλά η έλλειψη Δικαιοσύνης και να ζεις στην τύχη. Εύχομαι να είμαστε όλοι εκεί, για το μέλλον αυτής της χώρας».
«Δύο χρόνια γεμάτα απαίτηση για Δικαιοσύνη. Η μνήμη είναι δύναμη και η Δικαιοσύνη είναι χρέος» λέει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.
«Θυμόμαστε θα θύματα και στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειές τους. Μπορεί να ήμουν εγώ, εσύ, ο καθένας μας. Καμία ζωή δεν πρέπει να χαθεί ξανά τόσο άδικα» λέει ο Θέμης Γεωργαντάς.
«Στη συγκέντρωση κατεβαίνουμε ειρηνικά χωρίς καμία κομματική χροιά. Κατεβαίνουμε μόνο για να τιμήσουμε τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Θέλουμε αλήθεια και Δικαιοσύνη».
«Η δημοκρατία μας μπορεί να ζήσει. Ελάτε στο Σύνταγμα στη μνήμη των αδικοχαμένων μας παιδιών. Παρά την ασφυκτική απελπισία που μας προκαλούν, υπάρχει κι άλλο οξυγόνο» λέει ο Μανώλης Μαυροματάκης.
«Πρέπει να είμαστε όλοι μας εκεί για τις ψυχές που χάθηκαν. Κανένας δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα μας τρομοκρατήσει» λέει η Ελένη Καρακάση.
«Δεν μπορώ να μην συναισθανθώ αυτούς τους ανθρώπους και θέλω την αλήθεια για τη δικαίωση αυτών των ψυχών να υπάρξει μια τιμωρία. Έχοντας περάσει κι εμείς στο σπίτι μας κάτι ανάλογο, υποκλίνομαι» λέει ο Γιώργος Τσαλίκης.
«Θέλω να ζω σε μια χώρα που να έχει δημοκρατία και ειρήνη» λέει η Μυρτώ Αλικάκη.
«Δηλώνω κι εγώ συμπαράσταση στην πανελλήνια διαμαρτυρία για τα Τέμπη με την σκέψη στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλου τε΄τοιου μεγέθους δυστυχήματα και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο» είπε ο Πασχάλης.
«Ο πόνος που νιώσαμε για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν, η απώλεια του μέλλοντός μας μετατράπη σε συνείδηση. Χαίρομαι που επιτέλους οι Έλληνες βρεθήκαμε χωρίς καμία κομματική κατεύθυνση. Χαίρομαι μέσα στον πόνο για το συμβάν αυτό, της μεγαλειώδους πορείας» είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης.
«Να αφήσουμε τους καναπέδες μας γιατί εμείς έχουμε ακόμα οξυγόνο» είπε η Έλενα Γαλύφα.
«Δεν συγκαλύπτουμε, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνούμε και δεν ανεχόμαστε άλλη αδικία» λέει ο Good Job Nicky.