Λίγο κρασί, λίγο τσίπουρο και πολλή μπουγάτσα

01.02.2010
Το Χόλιγουντ υποκλίνεται στην ελληνική κουζίνα! Ο Πιρς Μπρόσναν ήρθε ξανά στη χώρα μας για την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της νέας του ταινίας, «Ο Πέρσι Τζόνσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της αστραπής», αλλά και για να απολαύσει μοναδικές ελληνικές γεύσεις που του έχουν μείνει αξέχαστες.

Το Χόλιγουντ υποκλίνεται στην ελληνική κουζίνα! Ο Πιρς Μπρόσναν ήρθε ξανά στη χώρα μας για την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της νέας του ταινίας, «Ο Πέρσι Τζόνσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της αστραπής», αλλά και για να απολαύσει μοναδικές ελληνικές γεύσεις που του έχουν μείνει αξέχαστες.

Ο διάσημος ηθοποιός, όπως μας επιβεβαίωσαν από την κινηματογραφική εταιρεία Οdeon, προσάρμοσε το πρόγραμμά του για να βρεθεί πάλι στην Ελλάδα. Η παραμονή του το καλοκαίρι του 2008 στη Σκιάθο και τη Σκόπελο για τα γυρίσματα της ταινίας «Μamma Mia» τον έκανε να λατρέψει τη φιλοξενία μας, αλλά και την ελληνική κουζίνα. Κυρίως το τσίπουρο και το ντόπιο κρασί, το μουσακά, τη χωριάτικη σαλάτα, το γαλακτομπούρεκο, την καρυδόπιτα και την μπουγάτσα!

Τώρα, λοιπόν, θα έρθει μεν με ιδιωτικό λίαρ τζετ και θα διαμείνει σε πολυτελή σουίτα γνωστού ξενοδοχείου και μπορεί να έχει ζητήσει ανέσεις, όπως γυμναστήριο, spa και μασέρ, αλλά αυτό που επιθυμεί περισσότερο είναι να γευτεί παραδοσιακά φαγητά. Μεταξύ άλλων, στο μενού που έχει ζητήσει περιλαμβάνονται: μουσακάς για χορτοφάγους, χωριάτικη σαλάτα, φρούτα, θαλασσινά, όπως χταποδάκι στα κάρβουνα και φρέσκα ψάρια, και για επιδόρπιο γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιτα και μπουγάτσα! Και φυσικά, καλό κρασί και γνήσιο τσίπουρο, το οποίο του άρεσε τόσο πολύ, που είχε αγοράσει για να κεράσει τους φίλους του στην Αμερική.

Τουριστική προβολή της Ελλάδας
Για άλλη μια φορά η τουριστική προβολή της χώρας μας διεθνώς θα είναι μεγάλη, αφού η ταινία σχετίζεται με τους θεούς του Ολύμπου. Πρόκειται για μια φανταστική περιπέτεια που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου και στις ελληνικές αίθουσες θα βγει στις 18 του ίδιου μήνα. Ο Πιρς Μπρόσναν υποδύεται τον Χείρωνα, το σοφό κένταυρο-δάσκαλο του Αχιλλέα, με σκηνοθέτη τον Κρις Κολόμπους, που «απογείωσε» τον Χάρι Πότερ.

Για αύριο, 29 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη για την ταινία στο εστιατόριο «Διόνυσος», με φόντο την Ακρόπολη, για την οποία θα έρθουν περίπου 60 δημοσιογράφοι από το εξωτερικό.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συνεντεύξεις για μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όλου του κόσμου στου Φιλοπάππου, στην Αρχαία Αγορά και στο Ολυμπιείον. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι και όρισε αμοιβή «ενοικίασης» στην εταιρεία παραγωγής συνολικά 15.000 ευρώ. Μαζί με τον Πιρς Μπρόσναν αναμένεται να έρθουν και οι 3 νεαροί συμπρωταγωνιστές του: ο Λόγκαν Λέρμαν, που υποδύεται τον Πέρσι, που θα αναζητήσει τον... κλεμμένο κεραυνό του Δία, η Αλεξάνδρα Νταντάριο και ο Μπράντον Τ. Τζάκσον, δυστυχώς όμως όχι και η Ούμα Θέρμαν, η οποία υποδύεται τη Μέδουσα.