Παιχνίδι για γερά νεύρα

04.02.2010
Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της Έλλης Στάη με τον ΑΝΤ1.

Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της Έλλης Στάη με τον ΑΝΤ1. Τι ζητάει η παρουσιάστρια για να γυρίσει στο Μαρούσι; Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ένα σεβαστό τμήμα της αποζημίωσης που της έχει επιδικαστεί και ανέρχεται στις 800.000 ευρώ παράλληλα με το νέο της συμβόλαιο. Τι της δίνει ο ΑΝΤ1; Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, βραδινή ενημερωτική εκπομπή, ενδεχομένως και τίτλο στην ενημερωτική ηγεσία του καναλιού ? και μάλιστα με αρκετά υψηλές αποδοχές σε σχέση με τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η «σιδηρά κυρία των ειδήσεων» να παραιτηθεί από κάθε είδους οικονομική απαίτηση που αφορά το παρελθόν.

Οάνθρωπος που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις δεν είναι άλλος από το νέο γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού Στρατή Λιαρέλλη, ο οποίος καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Η φιλία του με τη λαμπερή δημοσιογράφο μετράει πολλά χρόνια και είναι λογικό να ξέρει αρκετά καλά το χαρακτήρα της αλλά και το πώς θα μπορούσε να συμβιβαστεί η κατάσταση.

Πάντως, άνθρωποι της τηλεοπτικής πιάτσας υποστηρίζουν πως, αν τελικά το deal επιτευχθεί, θα κλείσει με υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Κάτι που σημαίνει πως ο ΑΝΤ1 θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον ένα ελάχιστο μέρος από τις 800.000 ευρώ, έστω και αν αυτό είναι συμβολικό.

Τα όσα έγραψε η λαμπερή δημοσιογράφος στο διαδικτυακό της κόμβο ellispoint.gr για την επιστροφή της στην τηλεόραση χαρακτηρίζονται από πολλούς ως ένα πρώτο μήνυμα για το ενδεχόμενο επιστροφής της στον ΑΝΤ1. Τι ακριβώς γράφει;

«Εάν το ραδιόφωνο είναι σαν τους παλιούς και μοναδικούς νεανικούς έρωτες, η τηλεόραση είναι η μεγάλη και έντονη αγάπη. Τις μεγάλες αγάπες της ζωής μας, όμως, δεν τις κακομεταχειριζόμαστε, θέλουν το χρόνο τους και τον τρόπο τους. Γι’ αυτό και χρειάζεται και η αποχή, η απόσταση για κάποια διαστήματα, κάτι που είχα επιλέξει άλλωστε και με το ραδιόφωνο ? στην τηλεόραση όμως η αποχή είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη. Γιατί όσο πιο δυνατό και λαμπερό είναι το αντικείμενο της... αγάπης μας, τόσο πιο μεγάλη πρέπει να είναι και η προσοχή σε ό,τι μπορεί να το κάψει. Γιατί οι έντονες σχέσεις είναι και σχέσεις δύσκολες, που πρέπει να τους δίνουμε και να μας δίνουν».

Καμία από τις δύο πλευρές, πάντως, δεν φαίνεται να βιάζεται, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Ο ΑΝΤ1 ποντάροντας στο ότι η επιθυμία της Στάη να επιστρέψει στο γυαλί θα μετριάσει τις απαιτήσεις της, η λαμπερή δημοσιογράφος από την άλλη στο ότι το κανάλι χρειάζεται όπωσδήποτε από την επόμενη σεζόν ένα δυνατό τηλεοπτικό όνομα που θα ξεκολλήσει το δελτίο ειδήσεων από τα μονοψήφια ποσοστά τηλεθέασης.